orsakerna till sängvätning hos barn

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-08
Sängvätning hos barn-känd medicinskt som nattvätning-är mycket vanligt och vanligtvis inte ett skäl till oro. De flesta barn håller sig torr hela natten efter ålder 5 eller 6. Barn över 5 år som kissar i sängen en till två gånger per vecka kategoriseras som drabbats av primär nattlig enures. Även om det ofta pinsamt för barnet är det viktigt att veta att detta fortfarande är relativt vanligt och normalt inte visar någon större eller besvärande bakomliggande sjukdom.

tillväxttakt

Ett barn vars tillväxt släpar efter det att de flesta barn sin ålder kan uppleva sängvätning. Vanligtvis beror detta på att deras centrala nervsystemet inte är fullt utvecklat. I sådana fall kan ett barn inser inte eller känner när hans eller hennes blåsan är full. Ges mer tid, fångster deras nervsystem i allmänhet upp, och sängvätning är slut.

Anatomy

En del barn kan ha ovanligt små blåsor. På grund av detta, dessa barn är mer benägna att ha sängvätning episoder. Även om man är försiktig att se till att barnet använder badrummet innan de stoppade in, kan en liten blåsa hindrar dem från att stanna torr hela natten.

Hormoner

Människor som vaknar på natten när de behöver tömma blåsan gör det delvis på grund av närvaron av en specialiserad hormon. Känd som antidiuretiskt hormon aktiveras den på natten och signaler njurarna att producera mindre vatten. Sängvätning hos barn ibland beror på låga nivåer av detta hormon.

Sömnmönster

Sängvätning hos barn beror ibland på att det sömnmönster för barnet i fråga. Normalt djup sliprar är mer benägna att väta sängen. Med tanke på tid, de flesta människors sömnmönster förändras, som upphör sängvätning.

Emotionella faktorer

Barn som upplever ökade påfrestningar på deras liv är mer benägna att väta sängen. Sådana stora förändringar som att flytta till ett nytt hem eller en ny lillebror eller syster kan utlösa sängvätning episoder. Över tid, men avslutar stress minskar och många barn upplever sängvätning.

Previous:nothing Next:Hur man vet om ditt barn är lite förälder

Relaterade artiklar


 • vad som orsakar allergier på vintern?
 • Hur man vet om ditt barn är lite förälder
 • Hur man själv ta hand om massörer
 • hur gå ner i vikt efter din kroppsform (kvinnor)
 • Vad innebär det att ha låga leverfunktion?
 • hur man läser en ultraljudsundersökning
 • orsaker till förhöjda leverenzymer hos barn
 • hur man kan stärka barns muskler
 • orsakerna till humörsvängningar
 • Vilka ingredienser ingår i ett SITTBAD?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com