tecken på graviditet implantation

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-15
Angelägna par som försöker bli gravida kommer att leta efter eventuella tecken på att de skulle kunna vara gravid, söker ofta efter tecken bara några dagar efter ägglossning och mer än en vecka före beräknad tid. Implantation av befruktade ägget i livmoderväggen uppstår under tiden mellan ägglossning och tid, och även om inte alltid uppenbart, ibland tecken på graviditet implantation göra bevis själva. Par hoppas uppnå graviditet bör inte frukta om de inte upplever några av de tecken på graviditet implantation, eftersom många graviditeter sker utan några observerbara tecken på implantation.

Funktion

När en manlig spermier befruktar ett kvinnans ägg blir ägget en blastocyst ungefär fem dagar efter befruktningen reser till livmodern för att implantatet och bli ett embryo. Blastocyster som inte implantatet inte leda till graviditet, så implantation är en mycket viktig del i tidig graviditet. Under implantation av blastocysten Burrows in på endometriet slemhinnan i livmoderväggen och blir i samband med moderns blodomlopp.

Tidsplan

Tecken på graviditet implantation normalt inträffar mellan sex och 12 dagar efter ägglossning. Kvinnor söker efter tecken på implantation bör hålla ett korrekt register av menstruationscykeln att avgöra när de haft ägglossning så de kommer att ha ett register för att basera en implantation sortiment. Eftersom vissa tecken på implantation inkluderar temperatur skift, kvinnor hoppas att avgöra om en graviditet har implanterat bör spela sina dagliga vakna temperatur och vara förtrogna med fruktbarhet temperatur diagram.

Funktioner

Typiska tecken på graviditet implantation omfatta en eller flera av följande: implantation spotting, implantation kramper, en temperatursänkning mellan sju och 10 dagar efter ägglossningen, och en andra uppåtgående temperatur skift efter temperatursänkning. Implantation spotting är en mycket lätt, kort fläckar (ofta bara några droppar av blod som kan vara brunt) som sker mellan sju och 10 dagar efter ägglossning. Temperaturfallet i samband med graviditet implantation är begränsad till en enda dag, varefter den basala kroppstemperaturen stiger högre och förblir förhöjt om graviditet har uppnåtts.

Potentiella

Om tecken på graviditet implantation är uppenbara och en graviditet misstänks måste par väntar fortfarande på att ta ett graviditetstest, eftersom kroppen inte producerar tillräckligt med påvisbara graviditetshormonet förrän några dagar efter implantation. Dessutom bara för att en blastocyst implantat i livmoderväggen inte garanterar att ett embryo ska utvecklas och växa på rätt sätt. Många tidiga graviditeter försvinner efter implantation, men innan en missad tid, och många kvinnor är omedvetna om att de någonsin gravida.

Överväganden

par som försöker bli gravida bör komma ihåg att även om tecken på graviditet implantation är uppenbara, inte nödvändigtvis tyda de är gravida. Tecken på graviditet implantation förekommer ofta hos kvinnor som inte blir gravid, precis som kvinnor som blir gravida kan uppvisa någon av de tecken på implantation. Tecken på implantation bör egentligen bara användas för spekulation och inte i ett försök att bekräfta en graviditet innan en missad tid.

Previous:nothing Next:hur man kan öka sperma produktionen

Relaterade artiklar


 • fakta Medicare om
 • Har influensa skott symtom orsaka influensa?
 • rättsmedel för darrningar i händerna
 • grupp B-streptokocker behandlingar
 • hur man diagnostisera torra ögon
 • vad som orsakar hjärtklappning i barn?
 • orsaker till förhöjda leverenzymer hos barn
 • orsakerna till humörsvängningar
 • om guarkärnmjöl
 • vad som orsakar allergier på vintern?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com