tecken på silikonbröstimplantat brott

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-26
Oavsett om silikonimplantat utgör en risk hälsa och säkerhet för kvinnor har varit föremål för debatt i flera år. Dessutom kan det vara mycket svårt att berätta om du har ens fått en bristning. Detta kallas en "tyst brytning," även om vissa kvinnor har symtom. Lyckligtvis finns det inga vetenskapliga bevis för att silikonimplantat, när brusten, orsaka allvarliga hälsorisker

Tecken på brott

Tyvärr, märker de flesta kvinnor inte om deras silikonbröstimplantat har brustit. Detta beror på silikon läcker långsamt. Av denna anledning många plastikkirurger rekommenderar att en MR göras vart 3 år efter att du får silikonimplantat. Vissa kvinnor har symptom, dock. Dessa kan bestå av en förändring i formen eller storleken på dina bröst, knölar i brösten, förhårdnad, smärta, svullnad eller andra ovanliga förnimmelser. Om du misstänker att du har en brytning, inte får en mammografi, eftersom komprimering av bröstet kan orsaka flera av silikon att läcka ut.

Orsaker för brott

Oftast är orsaken till brott okända . Implantat sista i genomsnitt 10 år, så ibland spricker pga ålder. Andra gånger är det skador på implantatet under implantationsprocessen. Ibland trauma mot bröstkorgen får dem att brista, eller de kan brista under en mammografi när bröstet är packade. Att behandla en brytning är implantatet avlägsnas kirurgiskt och ersättas.

Scar Tissue

Kroppen reagerar på implantatet genom att bilda en skal ärrvävnad kring det. Vanligtvis förblir ärrvävnad mjuk. Om det finns en bristning, kan silikon stanna inne ärrvävnad skal, hindrar det från att läcka in i kroppen. När det händer kommer mer ärrvävnad bildas kring den läckande silikon. Denna nya ärrvävnad kommer antagligen att bli hårt och smärtsamt, snedvrider formen på dina bröst.

Läckage

Om silikon inte är fångade av ärrvävnad skal, kan det läcka in i omgivningen och resa till andra delar av kroppen, inklusive lymfkörtlar. Det kan inte tas bort från dessa områden, och de långsiktiga hälsoeffekter är inte kända. Av denna anledning, om en bristning uppträder, ska implantat tas bort så fort som möjligt.

Överväganden

Trots det finns inga vetenskapliga bevis för att silikon från spruckit bröstimplantat är orsaken till några större hälsoproblem, studier av FDA visar att kvinnor som utsatts för läckande silikonimplantat löper större risk att få diagnosen smärtsamma sjukdomar som fibromyalgi.

Previous:nothing Next:Vilka är symptomen på låg kaliumhalt i barn?

Relaterade artiklar


 • Vilka är symptomen på låg kaliumhalt i barn?
 • Fördelarna med A-vitamin på huden
 • Vilka ingredienser ingår i ett SITTBAD?
 • Vilka är symptomen av att vara en vecka gravid?
 • hur man anser dig
 • hur man förbereder för dagkirurgi
 • Vad är pH av magsyra?
 • vilka örter öka fertiliteten?
 • vad som orsakar valkar
 • preventivmedel påverkan på graviditetstester
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com