vad är normal kroppstemperatur?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-28
Den normala kroppstemperaturen har länge ansetts vara 98,6 grader Fahrenheit, men det finns flera faktorer som påverkar kroppstemperaturen. Normal kroppstemperatur varierar beroende på person och kan också öka eller minska som en person åldrar, förändringar miljö, förändringar diet eller ändrar medicineringen. Temperaturavläsningar kan också variera något beroende på metoden för temperatur läsning och vilken tid på dygnet att personens temperatur tas

kroppstemperatur Mätningar

Det genomsnittliga människans kroppstemperatur bedömdes vara 98. 6 grader Fahrenheit av en studie utförd i Tyskland. Kroppstemperaturen kan mätas med hjälp av olika anordningar placeras mot mun, näsa, öra, armhåla eller ändtarm. USA enhet för mätning av temperatur är grader Fahrenheit, men nästan alla andra länder använder grader Celsius.

Vad kroppstemperatur Anger

Kroppstemperaturen mäter en persons förmåga att generera och eliminera värme. En frisk kropp eliminerar överskottsvärme genom svett och alstrar värme genom att man ryser och bromsande dina blodkärl så att de sluta ge bort värme.

Feber

En feber är när en person är temperaturen stiger över 100 grader Fahrenheit. Feber brukar tyda på att en person tar medicin eller att de har en infektion, problem med sköldkörteln eller någon annan sjukdom som artrit eller cancer. Dessa saker höja en persons temperatur eftersom kroppen försöker eliminera främmande ämnen (t. ex. ett läkemedel eller infektion) genom att överlåta dem genom värmeenergi.

Låg temperatur

temperaturen sjunka för flera olika orsaker, inklusive chock, narkotika användning, vitamin-eller mineralbrist eller allvarlig infektion. Temperaturen sjunker ibland till följd av extremt låga utomhustemperaturer.

Body temperaturvariationer

Kroppstemperaturen varierar från person till person baserat på varje persons ämnesomsättning hastighet, medicin och miljö. Varje temperatur mellan 97,4 och 99,4 är normalt. För att avgöra en enskild persons kroppstemperatur, bör temperaturen tas flera gånger under en period på flera dagar och i genomsnitt tillsammans. Temperaturen är mest korrekta när det tas oralt med en digital termometer när personen inte har utnyttjat inom en timme, och när ingen koffein eller socker har intagits inom en timme.

kroppstemperatur och Variationer hela livet

kroppstemperaturen i en person kan variera under den personens liv. Orsakerna till detta är förändringar i sköldkörteln eller ämnesomsättning, drastiska förändringar i miljön eller vikt förändringar.

Previous:nothing Next:hälsofördelar med Ionic Breeze Quadra

Relaterade artiklar


 • vad betyder blödning i premenopause visar?
 • cigarettrökning & hälsorisker
 • hur man får en fantastisk solbränna och undvika solbränna
 • hur man detox från percocet
 • hur man gör en vision & hörseltest
 • effekterna av att dricka efter den första trimestern av graviditeten
 • hur man kan öka sperma produktionen
 • hur många artärer ansluter en baby till sin mor?
 • hur man ska behandla ditt barns solbränna
 • hur man får max ur en massage
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com