vad som orsakar valkar

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-25
Valkar är områden av förhårdnader på kroppen som utgör svar på upprepad stress och friktion mot huden. De lager av hud i förhårdnader inte innehåller nervändar, så förhårdnader tillåta ett område utsätts för friktion att motstå smärta och obehag. Förhårdnader kommer generellt att minska i storlek över tiden om den stress som orsakat dem upphör

Tool används

Använda verktyg som kräver en att greppa ett handtag fast ofta orsakar förhårdnader. Den vänder skruvmejslar, slå med hammare, eller gripande andra hårda verktyg kommer att bära mot huden och snabbt kroppen för att skapa förhårdnader att skydda sig mot smärta och skador på huden. I styrketräning är det vanligt att utveckla valkar längs basen på varje finger, från gnugga av metall i händerna.

Skodon

Den kanske vanligaste platsen för stora förhårdnader att utveckla är fötterna och tårna. Skor som inte passar bra tenderar att gnida fötterna, som snabbt kan skapa förhårdnader över det område som utsätts för nötning. Detta kan hjälpa dig vänja sig vid nya och olika par skor. Det bör dock noteras att överdrivet gnuggande kan orsaka allvarliga fotproblem, som liktornar och bunions.

Strumpor

Underlåtenhet att använda rätt strumpor som skydd för huden på fötterna kommer sannolikt att leda till bildandet av förhårdnader. Strumpor är i huvudsak ett extra lager av hud som pad fötterna från friktion. När du inte bära strumpor, svarar kroppen genom att bilda valkar att ta på stoppning roll att strumpan skulle ha tjänat. Bära strumpor kommer att minska, men inte nödvändigtvis eliminera, förhårdnader bildas.

Blåsor

Blåsor form när hudområden utsätts för våldsamma gnugga, eller en stor mängd gnugga på kort tid. När blåsor fylls med pus och blod och till slut bryta eller absorberas tillbaka i kroppen, huden där blåsan bildas ofta svarar genom att bli tjockare och mer callused att förhindra ytterligare blåsbildning.

Instrument

Använda musikinstrument, särskilt de med hårda strängar som måste beröras upprepade (t. ex. stålsträngade gitarrer), orsakar ofta bildandet av blåsor på fingrarna. Spela upp en gitarr utan förhårdnader kan orsaka obehag och smärta som strängarna tryck i den mjuka vävnaden i fingrarna. Förhårdnader kan utvecklas på mindre än en vecka om instrumentet används ofta.

Previous:nothing Next:tecken på missfall infektion





Relaterade artiklar


 • orsaker till alkoholmissbruk
 • barnreumatologi sjukdomar
 • Vilka är de behandlingsmetoder för ett kejsarsnitt graviditet ärr?
 • hur man kan minska luftburna allergen utan medicin
 • feber blister symtom
 • hur man kan bota hälsenan smärta
 • vad som orsakar valkar
 • effekterna av anestesi på fostret
 • Hur fungerar hälsenan arbete?
 • naturliga sätt att stimulera sammandragningar




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com