Definitionen av drospirenon

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-24
Drospirenon är i huvudsak en syntetisk form av det kvinnliga könshormonet progesteron. Det är allmänt ihopkopplad med antingen östradiol eller etinylöstradiol, båda formerna av östrogen. Vid användning i kombination med ett av dessa två östrogen, skulle det vara ordinerats som behandling vid klimakteriet eller som en p-piller, respektive. Även drospirenon är en viktig del av dessa kombination mediciner, är dess användning verkligen betingade av ihopkopplingen med den ena eller andra östrogen

drospirenon och Estradiol

Som kvinna går igenom perimenopause och sedan klimakteriet, kommer hennes hormoner oundvikligen börjar fluktuera. Detta beror till stor del den minskade mängden östrogen som produceras av äggstockarna. Att få östrogen nivå säkerhetskopiera och bekämpa symptom på klimakteriet, kan du välja att gå igenom någon form av hormonbehandling (HRT). Men östrogensubstitution ensam är inte nödvändigtvis den säkraste metoden att behandla klimakteriet, eftersom det kan öka potentialen för livmodercancer. Genom att lägga till drospirenon till estradiol (eller lägga progestin till östrogen), du minska denna risk.

Effekt

Kombinationen av drospirenon och estradiol syftar till att behandla några av de vanligaste symtomen vid klimakteriet, inklusive värmevallningar, rodnad , torrhet i slidan, vaginal brännande och ökad episoder av svettning. Vissa kvinnor kan fortsätta att ta denna medicin under Postmenopause, men det är inte alltid nödvändigt.

Biverkningar av HRT

Som med nästan alla former av medicinering, det finns risk för vissa biverkningar uppstå när drospirenon och estradiol används i hormonbehandling. Detta skulle innebära att vissa mild till måttlig smärta i brösten, svullnad, vaginal blödning eller ansvarsfrihet, viktökning och bäckensmärta.

Drospirenon och etinylestradiol

När drospirenon är ihopkopplad med etinylestradiol, du får en annan kombination med läkemedel som nu fungerar som en form av preventivmedel. Detta recept förhindrar slutändan dig från att gå igenom ägglossning, befruktning och implantation-ungefär som andra former av födelse-piller. Din läkare avgör om detta eller ett annat p-piller är rätt för dig. Även om bekämpning av graviditeten är det huvudsakliga syftet bakom denna medicin är det också används vid behandling av svåra fall av PMS, eftersom det hjälper till att reglera och minska symtom på intensivare former av detta syndrom.

Biverkningar av födelse Kontroll

Med födelse-piller som innehåller både drospirenon och etinylestradiol, finns det verkligen inte finns några sanna biverkningar, förutom att en del kvinnor upplever illamående, kräkningar, uppblåsthet och en ökad ömhet i brösten. Men dessa biverkningar är relativt sällsynta. Den enda äkta anledning till något larm skulle vara om du skulle röka medan du tar detta recept p-piller. När du röker medan du använder läkemedlet, är du faktiskt ökar dina chanser (ännu mer än normalt) för att utveckla cancer.

Previous:nothing Next:över disk behandling för bältros

Relaterade artiklar


 • Hur fungerar hälsenan arbete?
 • hur man får fertilitetspreparat
 • om guarkärnmjöl
 • de typer av östrogen grädde
 • hur man anser dig
 • över disk behandling för bältros
 • vad är normal kroppstemperatur?
 • symtom på sköldkörtelrubbningar problem under graviditeten
 • hur man äter en kost klimakteriet
 • Hur ser vi med våra ögon?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com