Definitionen av social emotionell utveckling

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-23
Social emotionell utveckling är en kombination av lärande diplomati och sanning att interagera med individer eller grupper på ett sätt som bidrar positivt till medlemmar av samhället. Den sociala aspekten gäller särskilt samspelet med människor (extern). Den känslomässiga aspekten avser förståelse och ordentligt kontrollera sina känslor (inre). En lämplig kombination och samordning av sociala och emotionella utveckling är avgörande för att leda en målmedveten, meningsfullt liv

Fakta

Social och emotionell steg mäts genom de färdigheter ett barn utvecklar när han växer. Även om det är lättare att se fysisk tillväxt är utvecklingen av den sociala och emotionella hälsa av ett barn mycket viktigt att hans fall beteende, förståelse för livet och övergången till vuxenlivet. Social emotionell utveckling bidrar till att forma ett barn till vad han kommer att bli senare i livet genom att lära korrekt reaktioner på känslomässiga frågor.

Betydelse

Att lära sig att interagera korrekt med andra tillåter människor att fungera i vardagen av familj, vänner och karriär. Undervisning barn sanningen och respekt i tidig ålder kan ha en enorm inverkan på ledande välbalanserade, ålder-lämpliga åtgärder i hela sitt liv.

Typer Social kompetens mäts på ett barns förmåga att samarbeta och spela med andra , uppmärksamma vuxna och lärare, och göra rimliga övergångar från aktivitet till aktivitet. Emotionell utveckling är en process att lära sig förstå och kontrollera sina känslor.

Funktioner

Ett barns sociala emotionella utveckling börjar vid födseln. Som han växer, är han medveten om sitt beteende, både lämpliga och olämpliga. Efter ålder 5, utvecklar han vänskap och visa intresse för fantasifulla lekar och dramatik. I skolåldern kommer ett barn behålla sin kunskap och komplettera det med nya lärande. De flesta barn har möjlighet att uttrycka sina känslor genom att verbalisera. Även anfall av svartsjuka bland kamrater är vanliga i denna ålder, positiv förstärkning och utbildning av föräldrarna kommer att hjälpa honom att förstå och kontrollera sina känslor. Olydnad är också vanligt i denna ålder, och föräldrar som behärskar sina sociala emotionella färdigheter kommer att kunna klara positivt med denna utmaning.

Effekter

Social och emotionell kompetens förekommer naturligt hos barn. Moraliska resonemang börjar vanligtvis runt 4 års ålder. Vuxna, lärare och dagis leverantörer form tillväxten av barn. När hon lär sig dessa kunskaper kommer hon att kunna svara på lämpligt sätt i känslomässiga situationer och utveckla solida vänskap som kanske sista hennes livstid. Föräldrar som är aktivt och positivt engagerade i sina barns liv har den unika möjligheten att lägga en solid grund av ärlighet och integritet.

Fördelar

Social emotionell utveckling slutar inte vid en viss ålder, och kan bli komplicerat i vuxen ålder som man fortsätter att lära sig att interagera med familj och kamrater. En vuxen kan träffa någon som mot vilken de har en bias. Välgrundade sociala och emotionella utveckling kommer att ge den personen möjlighet att hantera situationen med en lugn, ärlig väsen.

Expert Insight

En 1. 998 pediatriska studien diskuterade tre vyer av tidig social emotionell utveckling. Först, organisera känslor och lära sig att anpassa dem om en pågående, aktiv process. För det andra känslor är komplexa processer som ständigt förändras. Tredje, är känslor inte isolerade. Istället innebär de den person, miljön och personens mål.

Previous:nothing Next:hur man betygsätta Sedona-metoden

Relaterade artiklar


 • hur man förebygger solskador på ditt barn
 • hur man kan slå endometrioisis 77 - förstå blodtransfusion under hysterektomi
 • Vilka är fördelarna med en magnetisk bäddmadrass?
 • hur man kan slå endometrioisis 82 - förstå graviditetsdiabetes lufttrafikföretag efter endometrisl hysterektomi
 • hur man förbereder läkemedel löksoppa
 • cigarettrökning & hälsorisker
 • Definitionen av binjurarna
 • hur man kan slå endometrios 33 - förstå EKG och bröst röntgen före hysterektomi
 • naturliga sätt att stimulera sammandragningar
 • tecken på graviditet implantation
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com