Hur fungerar 3D ultraljud arbete?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-06

fosterultraljud

Ljudvågor genereras och riktad mot fostret och är en säker procedur i händerna på en kvalificerad förlossningsläkare. Bilden bildas när ljudvågorna reflekteras tillbaka från fostret. I 2D ultraljud, är ljudvågor riktade rakt ner i fostret sedan upp igen. Bilden reflekteras tillbaka är bara två-dimensionell, vilket innebär att det inte finns något djup eller perspektiv associeras med bilden, bara en platt utseende.

3D ultraljud använder en process som kallas "ytrendering," vilket gör att ljudvågorna skickas mot fostret från mer än en riktning. Avancerad programvara tolkar sedan bilderna att komponera en bild av fostret som visar mer djup och förbättrar dess egenskaper så att föräldrarna får uppleva en mer realistisk bild av sina växande barn.

Bonding

3D ultraljud erbjuder en positiv upplevelse för båda föräldrarna. Bra mödravård är förstärkt med mamman, och en bindning erfarenheter mellan föräldrar och deras barn sker med utnyttjande av denna process. Efter ett 3D-ultraljud besöket blivande mödrar ofta visar en markant ökning för att förbättra sin kost, vilket eliminerar behovet för dricka och röka under graviditeten och upprätthålla en bra övning regim.

Försiktighetsåtgärder

3D ultraljud är en elektiv process, vilket betyder att det inte är en del av ultraljud bestämmas av en förlossningsläkare. Typiskt förlossningsläkare föredrar att begränsa fostrets exponering för ultraljud för att minimera risken för fostret. När du använder 3D-ultraljud är en säker procedur, är det klokt att diskutera ytterligare exponering med en förlossningsläkare och använda det tillsammans med regelbundna prenatal 2D ultraljud.

Ultraljud leverantörer

Det finns vissa estetiska fördelar från en 3D-ultraljud. Föräldrar åtnjuter ofta visar bilder av sina växande barn till vänner och familj, samt bilder eller videor är en populär minne. Det är viktigt att välja en leverantör som gör säkerhet och professionalism den viktigaste prioriteringen. En bra 3D ultraljud leverantör kommer att vilja bevisa att mamman redan får mödravård från en kvalificerad sjukvårdspersonal. Mamman bör också ha bevis för en fullständig, full anatomiska ultraljud studie i andra trimestern av graviditeten. Verklig 3D ultraljud tid bör begränsas till högst 25 minuter per session, med alla fynd rapporteras till moderns förlossningsläkaren.

Previous:nothing Next:rotavirus symtom hos spädbarn

Relaterade artiklar


 • hur du håller ditt barn säkert i sommar
 • hur man förbereder läkemedel löksoppa
 • naturliga sätt att stimulera sammandragningar
 • om hälsosam diastoliska blodtrycket
 • hur du tar bort luftburna kemikalier från ditt hem
 • Vilken typ av kläder bör en nyfödd ha?
 • Vilka ingredienser ingår i ett SITTBAD?
 • hur man läser en ultraljudsundersökning
 • hur man håller från slouching
 • Hur fungerar 3D ultraljud arbete?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com