Hur ser vi med våra ögon?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-19

Du behöver:
luftfuktare
. Juice.
Mikrovågsugn.
Cup.
Flaska.

Inledning

Ögonen är organ i kroppen som känner av ljus, vilket gör att du kan se genom att skicka signaler till synnerven och andra delar av din hjärna. Ögonen ser egentligen inte, men de är på medellång vi använder för att se igenom. När ljusstrålar in i vårt öga, retar det nerver och skickar det budskapet till hjärnan. Hjärnan kan då beräkna vad ögat ser. Genom ögat, kan vi se mörker, ljusstyrka och olika färger. När du variera intensiteten av ljuset, du kan skilja mellan färger.

Delar

Ögat är en komplicerad del av kroppen, och det är viktigt att känna till delar som utgör ögat att veta hur ögat fungerar. Det yttersta lagret kallas sklera och ansvarar för formen på ögat. Den främre lagret i ögat kallas hornhinnan, och det är där ljuset kommer in i ögat. Lagret efter hornhinnan är åderhinnan och innehåller blodkärl som ger blod till alla instanser i ögat. De koroidea har två strukturer i fronten, och de är iris och ciliarkroppen. Iris ger ögonfärg och ciliarkroppen slappnar av och kontrakt för att hjälpa ögat fokus. Iris har två olika muskler: den första är den dilatatorn, vilket gör iris mindre och låter mer ljus i ögat, och den andra muskel är ringmuskeln, vilket gör iris större, vilket gör att mindre ljus i ögat. Näthinnan är det innersta lagret och låter dig se i svagt ljus och färg.

Funktion

för ögat att kunna se, har ljus att passera genom hornhinnan och når näthinnan. Näthinnan är ljuskänsliga struktur i ögat. När ljuset träffar näthinnan, en kemisk form som orsakar en elektrisk impuls i din synnerven. Den elektriska impulsen överförs till hjärnan och tolkas som ljus. Hjärnan kan förstå dessa signaler, vilket gör att du kan se bilder.

Previous:nothing Next:fentermin effekter på ett foster

Relaterade artiklar


 • hur man kan slå endometrios 33 - förstå EKG och bröst röntgen före hysterektomi
 • tecken på en hjärtinfarkt hos kvinnor
 • rättsmedel för darrningar i händerna
 • hur man anser dig
 • hur man kan minska luftburna allergen utan medicin
 • hur lager en första hjälpen kit för din blöja väska
 • hur man kan slå endometrioisis 88 - förstå symtom i klimakteriet efter endometriets hysterektomi
 • typiskt barn utvecklingsstadier
 • hur man får gravid med tvillingflickor
 • orsaker till alkoholmissbruk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com