Vad är definitionen av hälsa triangel?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-01
Hälso-triangel har en karakteristisk för hälsa tilldelas varje sida: fysiskt, psykiskt och socialt. Varje sida av triangeln är lika långa, vilket illustrerar betydelsen av att ha varje område av vårt liv i balans. För att uppnå och bibehålla denna balans, bör du inte ägna mer energi till ett område av triangeln än till en annan

Fysisk hälsa

Den fysiska hälsan sida av triangeln refererar till vår kropps förmåga att fungera som en biologisk maskin. Det finns många faktorer som fysisk hälsa, till exempel hur mycket sömn vi får, våra matvanor, vår vikt, missbruk av beroendeframkallande medel och motion. I många är denna sida av triangeln den sida som försummas mest, eftersom det är dessa saker vi ger upp att göra plats för andra ansvarsområden som är sociala eller psykiska natur.

Mental hälsa

psykiska hälsa sida av triangeln definierar hur vi känner, tänker och klara. Komponenterna i detta inkluderar lärande, stress, arbete och psykiska sjukdomar som depression. Många tror att lärande är den viktigaste faktorn i den mentala sidan av triangeln, eftersom lärande är utvecklingen av kunskap som leder till att bemästra nya färdigheter och bättre beteende. Det ökar också självförtroendet och ger oss möjlighet att bättre hantera stress. Om denna sida av triangeln saknas i tid på det, är mer lärande brukar rekommenderas.

Sociala

För mer folk, är social hälsa den största delen av triangeln. Spendera tid på att utveckla sociala relationer, även de med familj och kamrater, är roligt för många människor och som är nödvändiga för vuxna som vill överleva och frodas på arbetsplatsen. Komponenterna i social hälsa omfattar folkhälsofrågor och medvetenhet och familje-och vänskapsband. Människor som lider av en brist på positiva peer och familjeförhållanden har svårast att bygga upp denna sida av sin triangel och oftast lider av andra åkommor också, inklusive psykiska och fysiska problem.

Ansökan

Idén om hälso-triangeln är att alla sidor är lika, vilket innebär att alla tre delar av din hälsa är lika viktiga. När det används av privatpersoner, är triangeln att vara ett verktyg för utvärdering av hälsan hos ditt liv i de områden som definieras av de tre sidorna. Till exempel, om du vet att du lider i några av områdena fysisk hälsa, bör du arbeta på dem så att du och din triangel kan uppnå balans.

Överväganden

Hälso-triangeln är en del av grundläggande hälsovård Läroplanen för de flesta allmänna skolor i USA, där det är övervägande används för att undervisa om hälsosam livsstil, och i majoriteten av holistiska vårdcentraler runt om i världen, där det används för att diagnostisera individuella hälsobehov. Även den viktigaste tanken i hälso triangel är att säkerställa en balans mellan de tre områdena är en sådan balans inte är möjligt för de flesta att uppnå, särskilt de som lider av ett allvarligt hälsotillstånd utanför deras kontroll. Av denna anledning har triangeln kritiserats av vissa som alltför förenklat och oflexibel för en modell av en sund livsstil.

Previous:nothing Next:Definitionen av hörsel nivåer

Relaterade artiklar


 • symtom på sköldkörtelrubbningar problem under graviditeten
 • cigarettrökning & hälsorisker
 • Vilka är symptomen av att vara en vecka gravid?
 • hur man undviker erektil dysfunktion bedrägerier
 • vad är orsakerna till oregelbundna menstruationer varannan vecka?
 • Vad är funktionen av ortopediska skor?
 • hälsofördelar med Ionic Breeze Quadra
 • typiskt barn utvecklingsstadier
 • Effexor behandling för värmevallningar
 • hur man kan stärka barns muskler
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com