Vad kan orsaka akne på en mans rygg?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-25
När ordet "acne" nämns, några andra ord kommer att tänka. Tonåren, till exempel. Face. Ett ord som i allmänhet inte är erinras i samband med akne är tillbaka. Trots detta är akne som uppstår på baksidan ganska vanligt, speciellt hos män. Det finns flera orsaker till rygg akne hos män, varav de flesta kan behandlas mycket lätt. De omfattar hormoner, hygien, kläder friktion, igensatt hårsäckar och motion

Hormoner

Hormoner är ansvarig för, eller åtminstone är relaterade till de flesta fysikaliska processer i människokroppen, både för män och kvinnor. Hormoner således är involverade i produktionen av olja från körtlar i huden. Normalt stora mängder olja körtlar i ansiktet, vilket är en anledning till varför akne är vanligast där, men män kan ha stora mängder olja körtlar på ryggen, liksom. Som ett resultat, när hormoner är överaktiv, kan olja produceras på den manliga baksidan som kan täppa till porerna och orsakar akne.

Hygien

Acne är i grunden igentäppta porer och hårsäckar. De porer och hårsäckar kan bli igensatta med smuts, krämer, tvålar och även rester av döda hudceller. Om en manlig inte tvätta ryggen ordentligt, då dessa föroreningar inte bort från porer och hårsäckar, och akne resultat.

Friktion

En del män bära kläder som är för trång för dem. Friktionen från denna åtsittande kläder kan irritera hårsäckarna och mala föroreningar till porer. Om svår nog, kan orsaka friktion små hudskador att bilda det kan bli röda och har vita pus. Dessa knölar är akne inte i betydelsen av igentäppta porer-de verkligen är smittade nedskärningar i huden-men de liknar akne i storlek, känsla och utseende

mer hår

Hanar tenderar att ha fler hårsäckar. på sina ryggar än kvinnor, även om detta varierar från hane till hane. Som en följd av det finns fler folliklar som kan bli igensatta, mer hår kan dras och irriterad, etc. , och resultatet är ökad akne på ryggen.

Motion

Motion är en annan orsak till rygg akne i män. Motion ökar mängden svett och olja som framställts genom huden, och ibland svett och olja är inte tvättas bort innan det blir igensatt i en por eller follikel, även om den manliga duschar direkt efter träningsprogram. Svett och olja fastnar i porer eller follikeln skapar en akne gupp. Detta kan undvikas genom att använda en handduk ofta att torka bort överflödig svett och olja som träningsprogram är klar.

Previous:nothing Next:hur man väljer äldreomsorg

Relaterade artiklar


 • hur man kan slå endometrioisis 76 - förstå sjukhus för endometriehyperplasi hysterektomi
 • biverkningar av levotyroxin & Alvedon
 • orsaker till alkoholmissbruk
 • hur är en Tubal återföring ligering gjort?
 • hur man kan slå endometrioisis 72 - förstå urin studier och endometriebiopsi
 • Hur fungerar 3D ultraljud arbete?
 • Vilka är symptomen av att vara en vecka gravid?
 • Hur man själv ta hand om massörer
 • kan digitala örontermometrar användas för basala kroppstemperaturen?
 • vad som orsakar hjärtklappning i barn?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com