Vilka är de psykologiska orsakerna till sängvätning?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-25
Till både föräldrar och barn kan sängvätning vara ett mycket allvarligt problem. Förutom att han hade omogna urinblåsan muskler, ett barn kan kissar i sängen på grund av en psykologisk fråga. Om du har möjlighet att fastställa orsaken till sängvätning, kan du leta efter sätt att lösa problemet och göra ditt barn undvika upprörd att vakna blöt varje natt

Historia

Sängvätning kan vara en vanlig företeelse och kommer troligen att ske när barnet är under sex år. Det medicinska namnet för sängvätning är enures, och även om det är vanligt hos yngre barn, kan villkoret påverka äldre barn också. Även sängvätning kan vara helt normalt hos yngre barn som saknar blåskontroll är det ofta ett problem hos barn som har varit genomgående torr i flera månader och sedan börjar väta sängen som en stressreaktion.

Betydelse

Tänk någon typ av externa stressfaktorer som kan orsaka barnet att blöta hans säng. En skilsmässa, flytta, kan dödsfall i familjen eller familjemedlems sjukdom orsaka allt ett barn att återgå till sängvätning. Ett nytt syskon kan också placera påfrestningar på barnet och leda till sängvätning.

Effekter

Den emotionella försummelse av ett barn kan också leda till sängvätning. Om barnet ignoreras eller kommer från en stört hem, kommer han sannolikt saknar känslomässig stabilitet. Barn med en historia av missbruk eller försummelse som är adopterade eller placerade i fosterhem kan också börja kissar i sängen som ett svar på denna stress.

Förebyggande /Lösning

När du bestämmer psykologiska orsaken till sängvätning, du kan bestämma hur du vill lösa problemet. Tala med din läkare och avgöra huruvida en barnpsykolog kan vara till hjälp för din situation. Detta kan vara fallet om sängvätning är ett resultat av stress från en stor livsförändring, som skilsmässa, sjukdom eller ett dödsfall i familjen.

Varning

Vill inte automatiskt anta att sängvätning psykologiskt är relaterade. Tala med din läkare för att utesluta eventuella medicinska skäl för sängvätning, t. ex. en urinvägsinfektion.

Previous:nothing Next:rättsmedel för ett barns hosta

Relaterade artiklar


 • tecknen på värmevallningar
 • Vilka är fördelarna med en magnetisk bäddmadrass?
 • Vad är orsakerna till och behandling av låg testosteron?
 • tecken på missfall infektion
 • orsaker till alkoholmissbruk
 • hur man kan slå endometrioisis 81 - förstå alternativ för att få barn efter livmoder hysterektomi
 • kroniska sinus huvudvärk symtom
 • hur du lägger till motion i vardagen
 • hur man arbetar en defibrillator
 • hur man äter en kost klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com