återvinningsgrad definition

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-22
Merparten av tiden, när någon är sjuk eller befinner sig i en medicinsk åtgärd, vill de veta allt de kan om sjukdomen eller förfarandet. Till grund för patientens utredning är ångest relaterad till om de kommer att vara desamma efter behandling än de var innan. För att ge patienterna någon form av idé om vad som väntar, läkare pratar med sina patienter om återvinningen

Definition

Återvinningskvot är antalet personer som går tillbaka till sitt ursprungliga tillstånd av välbefinnande till följd av sjukdom eller medicinsk åtgärd. Återvinningsgraderna uttrycks i form av procentsatser. Till exempel om åtta av 10 personer blivit cancer fri efter en serie av kemoterapi och strålbehandling, då skulle återvinningsgraden från cancer och behandling uttryckas som 80 procent.

Skillnader

återvinningsgraderna inte samma för varje sjukdom och förfarande. Ju allvarligare sjukdom eller mer komplicerade förfarandet, desto lägre återvinningsgrad.

Hur de används

återvinningsgraderna används för att bestämma lönsamheten av behandlingen eller allvaret i en sjukdom. Om bara 5 procent av människor överlever en experimentell typ av hjärtkirurgi, till exempel, då förfarandet anses vara mycket farligt och rekommenderas endast som en sista utväg. Omvänt, om 90 procent för personer som genomgår den experimentella hjärtkirurgi återhämta sig, då förfarandet anses vara ett bra behandlingsalternativ och förmodligen skulle stå högt på den lista med rekommendationer. Om bara 5 procent av personer återhämta sig från en typ av cancer oavsett vad behandlingar ges, så är prognosen för patienten fattiga.

Mätning

återvinningen måste mätas i åtanke att två personer inte svarar på en sjukdom eller förfarande på samma sätt. En persons cancer kan gå i remission efter tre månader med kemoterapi, medan en annan är kan gå i remission efter sex månader. Om uppmätt vid tre månaders varumärket skulle återvinningsgraden verkar vara endast 50 procent. Om uppmätt på sex månader märke skulle återvinningsgraden verkar vara 100 procent.

Variation

återvinningen kan variera beroende på plats. Tillgång till teknik och medicin är en av de viktigaste faktorerna som påverkar återvinningen. Hygien och utblick kan också ha effekter.

Previous:nothing Next:vad är användningen av en injektionsflaska?

Relaterade artiklar


 • hur man underhåller en blodsockernivån
 • typiskt barn utvecklingsstadier
 • Vad är sorg rådgivning?
 • preventivmedel påverkan på graviditetstester
 • hur man äter en kost klimakteriet
 • rotavirus symtom hos spädbarn
 • symtom på sköldkörtelrubbningar problem under graviditeten
 • anti embolism stöd strumpa problem
 • barnreumatologi sjukdomar
 • tecken på en hjärtinfarkt hos kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com