barn migränbehandling

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-26
Migrän huvudvärk börjar oftast i barndomen, med den genomsnittliga debutåldern är mellan 5 och 8 års ålder. Enligt Children's Hospital Boston, cirka 3 procent av alla barn lider av migrän, även om procentandelen ökar när barn varje tonåren. Symtom på migrän hos barn kan vara inte bara svår huvudvärk (oftast lokaliserad bakom ögonen), men även illamående, kräkningar, dimsyn och yrsel

Behandla med sängläge

Det bästa sättet att behandla ett barns migrän är genom att låta henne ligga ner i ett tyst, mörkt rum. Höga ljud, starkt ljus eller någon annan typ av stark stimulans kan göra huvudvärk värre, men sömn hjälper till att återställa hjärnans normala funktion och är den bästa lösningen för huvudvärk smärta. I många fall kommer barnet att smärtan-och symtomfria efter en lång tupplur eller en god natts sömn.

Behandla med medicin

De bästa typerna av over-the-counter mediciner för att behandla migrän hos barn är icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) såsom ibuprofen (Motrin, Alvedon), paracetamol (Tylenol) och naproxen (Aleve). Migrän kan bromsa matsmältningen, men administrering av dessa läkemedel tillsammans med en kolsyrad dryck kan bidra till att påskynda de upptas i blodet. Ett annat läkemedel som nämns av American Academy of Pediatrics vara särskilt effektiv är receptbelagda nasal spray-sumatriptan.

Träffa en läkare

Om ditt barns migrän är vanliga, allvarliga eller särskilt störande, är det bäst att ta henne till se en barnläkare. Innan du besöker läkare är det bra om du kan samla in information om ditt barns huvudvärk, såsom datum, klockslag och varaktighet för attacker. Övrig information för att spåra är symtom, placering av smärta och alla konsumerade livsmedel eller åtgärder som inletts innan huvudvärken började.

Kostförändringar

Mat känslighet är närvarande i upp till hälften av alla migrän. Utlösande livsmedel "inkluderar lagrad ost, choklad, citrusfrukter, bananer, avokado, plommon, russin, koffein, chark (korv, korv, kött lunch, bacon) och livsmedel som innehåller glutamat. Du behöver inte att eliminera alla dessa föremål från ditt barns kost på en gång, men om någon av dessa förbrukades strax innan ett migränanfall, försök eliminera det objektet för en viss tid för att se om detta hjälper.

Undvika Triggers

Stress och ångest kan ofta leda till migrän, så att barn drabbas av migrän är inte under för mycket akademiska eller sociala trycket. Trötthet är oregelbundna måltider också kan leda till fysisk stress. Vissa typer av sport eller fysisk aktivitet kan utlösa migrän, som kan lysrör eller flimrande ljus eller starka lukter. Miljöfaktorer som kan leda till migrän inbegriper temperatur eller barometertryck förändringar och höga höjder. Medan vissa av dessa triggers inte kan undvikas helt, är medvetna om dem kommer att hjälpa dig och ditt barn att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder mot migrän.

Previous:nothing Next:hur en synundersökning verk

Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka ...
 • hur man kan slå endometrioisis 83 - förstå alternativ för att ha chlildren efter hysterektomi - ägg och embryon frysning
 • de typer av östrogen grädde
 • hur man startar en dag på ett hälsosamt sätt
 • hur du lägger till motion i vardagen
 • hur man upptäcker diabetes hos barn
 • livsmedel som förhindra prostatacancer
 • Definitionen av drospirenon
 • hur du får ut mesta möjliga nytta av varje läkarbesök
 • Definitionen av binjurarna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com