biverkningar av levotyroxin & Alvedon

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-02
Levoythyroxine är ett vanligt tecknas läkemedel som används för personer som lider av hypotyreos. Levotyroxin är billigt och effektivt för att reglera sköldkörteln. Alvedon är ett av de ledande märkena av ibuprofen eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID). Varje läkemedel har vissa negativa bieffekter

Om Levotyroxin

Levotyroxin används för behandling av hypotyreos. Hypotyreos är en sköldkörtelrubbningar som orsakar kroppens system som ämnesomsättning att sakta ner eller sluta fungera. Levotyroxin är en hormonbehandling som simulerar den kemiska i kroppen. Långsam sköldkörteln eller hypotyreos kan leda till att patienten blir trött, håglös och övervikt. Detta organ påverkar och reglerar binjurarna. En mindre men störande bieffekt av detta hormon ersättning läkemedel håravfall. Allvarliga biverkningar som inte bör ignoreras är uppenbara allergiska reaktioner, såsom svullnad i ansiktet. Att bli irriterad, nedstämd eller inte kan sova är biverkningar som har rapporterats. Om du upplever allvarliga förändringar i aptiten eller din vikt, bör du kontakta din läkare.

Om Alvedon

Alvedon används ofta vid behandling av mindre smärtor och svullnader i lederna. Medan de flesta människor har inga biverkningar när man tar Alvedon-märke ibuprofen, vissa gör. Mindre biverkningar som rapporterats till FDA ha varit relaterat till gastrointestinal dysfunktion. Dessa är nämligen gas, diarré, förstoppning eller kramper i magen. Allvarliga bieffekter effekt små delar av befolkningen men kan vara dödligt om den inte erkänns. Uppenbara allergiska reaktioner inkluderar svullnad av ansikte eller kropp, problem med andningen och gulfärgning av huden. Den som lider av allvarliga biverkningar av Alvedon ska sluta med medicineringen omedelbart och få medicinsk hjälp.

Interaktioner

Det finns ingen dokumentation eller forskning som visar Alvedon och levotyroxin interagera farligt med varandra. Liksom alla läkemedel, bör Alvedon tas enligt anvisningarna. Levotyroxin kan bara tas efter ordination av läkare.

Faktorer

Konsumerar grapefrukt när du tar din Levotyroxin kan bromsa upptaget av hormonet i kroppen. Det rekommenderas att du inte dricka grapefruktjuice eller äter grapefrukt nära den tid du ta din medicin. Berätta för din läkare om du har haft hjärtproblem eller njurproblem när du tar levotyroxin. Ta den ordinerade mängden och inte missa någon dos. Alvedon ska tas enligt anvisningarna bara. Betala nära uppmärksamhet åt andra läkemedelsinteraktioner som anges på etiketten.

Varningar

Det finns inga konkreta belägg för att dessa två läkemedel kan ha en negativ bieffekt berätta för din läkare om du misstänker att du har. Kontakta din läkare om du tror att du upplever en interaktion genom att ta dessa två tillsammans. Dela alla dina symtom och ställa frågor.

Previous:nothing Next:vad är en CBC blod arbete upp?

Relaterade artiklar


 • hur lager en första hjälpen kit för din blöja väska
 • Har influensa skott symtom orsaka influensa?
 • Vilka är funktionerna i ett stetoskop?
 • hur du lägger till motion i vardagen
 • fakta Medicare om
 • Vilken typ av kläder bör en nyfödd ha?
 • effekterna av anestesi på fostret
 • hur man förbereder för dagkirurgi
 • hur man förebygger solskador på ditt barn
 • Vilka är de behandlingsmetoder för ett kejsarsnitt graviditet ärr?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com