definition av förskott direktiv

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-22
Vem av oss relishes tanken att ligga arbetsoförmögen på ett sjukhus rum på grund av hälsofrågor, inte kan kommunicera med dem vi älskar, eller ens våra läkare? Det är en grym möjlighet att vissa sannolikt kommer att möta någon gång i sitt liv. Människor som dör en långsam död-och i mycket ont-kanske inte vill vara återupplivas om deras hjärtslag skulle sluta, men om de inte har uttryckt denna önskan i en rättslig skriftlig form (ett förskott direktiv) före händelsen, då det inte kommer vara deras beslut att göra.

Advance direktiven Definieras

Ett förskott direktivet är ett skriftligt juridiskt dokument som beskriver den typ av slut-of-life sjukvård. du önskar i händelse av vissa medicinska händelser, samt din arbetsoförmåga att kommunicera dessa önskningar verbalt eller fysiskt. Dokumentet återspeglar också namn på den person som bemyndigas att medicinska beslut för din räkning i en sådan omständighet.

Hälsofrågor som Prompt Advance direktiven

Medicinska tillstånd som sannolikt kommer att tvinga någon att skapa ett förskott direktivet innehåller , men är inte begränsade till, terminal cancer, misslyckanden orgel och avancerad diabetes. Allvarliga eller livshotande sjukdomar som de ovan nämnda brukar producera några specifika och förväntade komplikationer vid något tillfälle. Dessa förväntade komplikationerna kommer så småningom att kräva att det behövs saker som andas maskiner, dialys eller matningssonden i syfte att säkerställa fortsatt liv. Därför är det förskott direktivets syfte att ge patienten möjlighet att få en röst i denna behandling (eller brist på sådan) i förväg av den omständighet väntat.

Jämförelse av End-of Care Dokument

Flera slutet av -vård alternativ finns och kallas med olika namn (förskott direktiv, levande kommer, proxy och varaktig fullmakt). Därför är det bra att förstå varje typ för att få veta om förskott direktiv är rätt medicinska dokument för dig. Medan förskott direktiv kan i detalj redogöra för olika typer av slut-vård i livets slutskede du önskar (dvs, ingen återupplivning om dina hjärtslag slutar), samt vem du vill att fatta sådana beslut under din inkapacitet (make /maka, vuxna barn, läkare), Det är egentligen mer för dem som är i slutet av deras liv och har kännedom av sin läkare att arbetsoförmåga så småningom kommer att hända och i vilken form att förvänta sig att vidta. . Exempelvis kommer ett anfall, hjärtslag upphör eller koma

levande kommer kontra Advance direktiv

Det levande, en annan i slutet av vård dokument är inriktad mer mot beskriver grundläggande medicinska preferenser-som kunde vara lika mindre som anger din favorit mediciner, din position på antibiotika (du vill ha dem eller om du inte, vilken slags) eller något annat nummer av preferenser (nej till återupplivning, att ja matningssonden). Till skillnad från de förskott direktiv, som är skapade med en förväntad arbetsoförmåga på grund av ett allvarligt hälsoproblem, kommer den levande skapas endast som en försiktighetsåtgärd mot eventuella arbetsoförmåga. Inga kända hälsoproblem kan ens existerade vid tiden för dess skapelse.

Proxy och Hållbar Fullmakt vs Advance direktiv

Två andra end-of-care alternativ är ett vård-proxy och en varaktig fullmakt . Dessa två är mer inriktade mot att ge en utsedd person (familjemedlem, vän, läkare) förmåga att begäran eller vägra någon av de behandlingar som behövs under en förväntad-men bara möjligt-begränsad tid av arbetsoförmåga. Dessa alternativ är i allmänhet väljs av individer som ska genomgå allvarlig operation men vet inte riktigt förvänta några komplikationer, de bara tar försiktighetsåtgärder för att vara möjligen arbetsoförmögna på grund av operation risker.
Den hållbara fullmakt har ytterligare en fördel: det ger patientens utsedda beslutsfattare att göra någon ekonomisk eller egendom beslut i händelse av patientens medicinska invaliditet

Historia

Även en advokat som heter Luis. Kutner introducerade tanken på en levande kommer redan 1967, det var inte förrän 1976, att den första staten (Kalifornien) antog ett lagförslag för att stödja living wills-tack vare senator Barry Keene. Tre före lagstiftande försök, i Florida 1968 och sedan igen år 1973 (både av en läkare i det skick som heter Walter Sackett) och ett försök senare i Kalifornien 1974 av senator Barry Keene, hade mött motstånd och misslyckades med att passera. År 1992 hade alla stater passerade räkningar stödjer alternativ förskott direktiv.

Previous:nothing Next:varning om barn & hostmedicin

Relaterade artiklar


 • hur man kan slå endometrioisis 86 - förstå hormonersättningsterapi (HRT) efter endometrios hysterektomi
 • om hälsosam diastoliska blodtrycket
 • hur man gör en vision & hörseltest
 • hur man kan öka sperma produktionen
 • hur man kan slå endometrioisis 84 - förstå alternativ för att ha childrenafter livmoderslemhinnan hysterektomi - surrogatmödrar
 • hur man anser dig
 • hur man kan öka höjd
 • vad som orsakar fotled smärta?
 • hur man får en fantastisk solbränna och undvika solbränna
 • hur man ska behandla ditt barns solbränna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com