effekterna av heroin och metadon på ofödda barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-24
Heroin är en starkt beroendeframkallande, semi-syntetisk opioid drog. Heroin används ibland olagligt för rekreation eftersom den producerar intensiva känslor av eufori och avslappning. Tolerans mot heroin ofta leder användarna att kräva mer av drogen för att producera samma effekt över tiden.

Heroin finns även under andra namn för farmaceutiska ändamål såsom lindring av akut smärta och behandling av heroinmissbruk. Heroin är bara juridiskt finns på läkemedelsmarknaden i vissa länder.

Metadon är också en syntetisk opioid drog. Det finns för medicinska ändamål, bland annat smärtlindring och behandling av missbruk av andra droger som heroin och morfin.

När en gravid kvinna använder heroin, tar barnet heroin i blodet via moderkakan. På detta sätt kan ett barn bli beroende av heroin innan födseln

heroin i ofödda barn

Ofödda barn till mammor beroende av heroin har en ökad risk för en för tidig eller missfall, utöver de komplikationer de kan ställas inför efter födseln. Bör dock mödrar beroende av heroin inte försöka stoppa heroinmissbruk utan att rådfråga läkare. Att säkert reducera moderns beroende av heroin, kan en läkare använt metadon.

Heroinmissbruk och tillbakadragande efter födseln

En baby som är utsatt för heroin är en hög risk för en rad lidanden efter födseln, inklusive hypoglykemi, intrakraniell blödning, för tidig födsel, andningsproblem och låg födelsevikt. Även i tillbakadragande från drogen, kan barnet uppleva skakningar, kramper, kräkningar, moodiness, diffus värk, sömnsvårigheter, feber och diarré.

metadonbehandling för mammor på Heroin

Metadon minskar eller eliminerar en missbrukare begär efter heroin och blockerar effekterna, vilket möjliggör för användaren att övergången från heroinmissbruk till en drogfri livsstil med mindre allvarliga abstinensbesvär. Detta är särskilt viktigt för gravida mödrar eftersom abstinenssymptom kan orsaka sammandragningar i livmodern, att inleda en för tidig födsel eller leda till modern till missfall.

Metadon Återkallelse hos spädbarn

Spädbarn födda av mödrar som tog metadon under graviditet kan få abstinenssymtom. Dessa symptom liknar effekterna av tillbakadragandet från heroin. De inkluderar sömnproblem, dålig aptit, dåligt humör och kinkighet, kräkningar, skakningar och feber.

Långtidseffekter

Det är inte exakt känt vad de långsiktiga effekterna av heroin och metadon är på barn. Många barn föds beroende av heroin och metadon kräver särskild utbildning klasser i skolan, och vissa behöver upprepa en eller flera kvaliteter. Huruvida detta är ett resultat av exponering för droger eller av andra skäl är okänd.

Previous:nothing Next:Definitionen av drospirenon

Relaterade artiklar


 • de typer av östrogen grädde
 • vad betyder blödning i premenopause visar?
 • rättsmedel för darrningar i händerna
 • biverkningar av levotyroxin & Alvedon
 • varning om barn & hostmedicin
 • vad är användningen av en injektionsflaska?
 • hur man kan slå endometrioisis 83 - förstå alternativ för att ha chlildren efter hysterektomi - ägg och embryon frysning
 • orsakerna till förstoppning hos barn
 • effekterna av anestesi på fostret
 • hälsofördelar med Ionic Breeze Quadra
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com