hur du får ut mesta möjliga nytta av varje läkarbesök

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-16
Läkare har medicinsk kunskap. Du har kunskap om din egen kropp, dina känslor och din övertygelse. Du förstår i vilken utsträckning du är villig att följa anvisningar och arbeta med din läkare. Du kan ha en stark tro på alternativ medicin eller kan tendera att följa råden från familj och vänner. Alla dessa faktorer, och många fler, måste kombinera compatibly att göra ditt besök till doktorn ett tillfredsställande och produktiv
1.
Planera ditt besök. Om ditt besök är inte en nödsituation, tar tid att göra en lista. Starta här när du bestämmer dig för ett besök. Listan innehåller det huvudsakliga syftet med ditt besök, och allt som relaterar till det. Du bör dessutom anmäla alla andra frågor, recept som behöver påfyllning etc. inte vandra.
2.
Var specifik. Till exempel, om du har ont, var och hur svår är smärtan? Har du haft ont förut? Hur länge varade det och vad gjorde du för den? Finns det något liknande i din släkthistoria.
Om du känner dig sjuk, när fick symtomen börjar. Vilka är symtomen? Är de kontinuerliga eller sporadisk? Är de sämre? Lista dina symtom i detalj liksom alla OTC-läkemedel du har tagit för detta tillstånd.
3.
Ta alla mediciner som du i dagsläget använder. Detta hjälper läkaren att förstå om du har några biverkningar, påverkar och även se till att alla nya läkemedel inte kommer att skapa en konflikt.
4.
Vara helt ärlig. Om du har sett någon annan för detta tillstånd, inklusive naturopaths eller någon annan typ av praktiserande läkare. Var särskilt tydlig om alla växtbaserade kosttillskott som du har använt eller använder. Dessa kan komma i konflikt med receptbelagda läkemedel.
5.
Slösa inte mediciner. Om du är obekväm med något läkaren ordinerar, och tänker inte ta dessa läkemedel som förskrivs, klargöra detta. Det kan finnas andra alternativ eller alternativa behandlingar eller din läkare kan vilja hänvisa till en annan läkare.
6.
Informeras. När du vet vad kondition du har, får du all information du kan. Lär dig mer om symtom, sjukdomsutveckling, läkemedel och andra behandlingar visat sig vara användbart. Fråga din läkare om broschyrer eller videos som finns. Biblioteken kan också utmärkta resurser. Var försiktig med medicinsk information du hittar på Internet. En del av det är utmärkt, men det finns många webbplatser som ger felaktig och även oroväckande information. Fråga din läkare vilka webbplatser som är tillförlitliga. Alltid diskutera vad du läst eller hör med din läkare.
Du kan också forskning medicinerna du tar för att förstå mer om risker, fördelar och alternativ.
7.
Lyssna till din läkare. Om du inte förstår, be om klargöranden. Fråga om sidan påverkar och läkemedelsinteraktioner. Om du får behandling eller receptbelagda läkemedel, fråga när du kan förvänta en viss förbättring av dina symtom. Gör anteckningar om det behövs. Om du är obekväm med den här processen, ta med en vän. Det är ofta bra att få en annan synvinkel.
8.
Var omtänksam mot andra. Om du har en massa bekymmer och vet att du kommer att ta mer än din ordinarie tid, nämner detta när du gör din tid och receptionisten ger dig en längre tid kortplats. Detta sätt din läkare kommer inte att vara stressad och du kommer inte känner att du har besvärade andra patienter.
9.
Vidta lämpliga försiktighetsåtgärder. Om du är hosta, snusas, nysningar eller känner att du kan ha någon form av smittsam skick, förklara detta när du gör din utnämning. Anländer först strax innan du ska. Bära en mask och sitta så långt bort från andra som möjligt. Om du inte har en mask av din egen, kommer din läkarmottagning en sådan. Du kommer då att kunna lita på att du inte orsakar sjukdom i andra.
10.
fullfölja. Om du kommer hem och plötsligt inser att du har en annan relaterad fråga eller inte till fullo förstår den information du just fått, gör en snabb notering och telefon din läkare. Om din läkare inte är tillgänglig, lämna ett tydligt, kort meddelande till varför din ringer. Fråga när du kan förvänta dig att bli uppringd och se till att du har dina frågor skriven och klar i telefonen tillsammans med penna och papper för att ta ner all ny information.
11.
Hitta rätt läkare för dig. Känner du din läkare är kunnig, tålmodig, medkännande, och respekteras? Kan du kommunicera med din läkare för att uppfylla gemensamma mål? Om du inte är helt bekväm med din nuvarande läkare, kan det vara dags att göra lite forskning tills du hittar en som bättre passar dina behov.


Previous:nothing Next:hur man ökar ditt barns hjärnkapacitet det gamla fashoined sätt

Relaterade artiklar


 • Hur mycket kostar pre-seed öka dina chanser att bli gravid?
 • hur man kan slå endometrioisis 72 - förstå urin studier och endometriebiopsi
 • om guarkärnmjöl
 • hur man detox från percocet
 • Fördelarna med A-vitamin på huden
 • cigarettrökning & hälsorisker
 • Hur får man en plattare mage graviditet inlägget
 • lindriga symtom ms
 • vad som orsakar valkar
 • hur man gör en vision & hörseltest
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com