hur en synundersökning verk

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-07-26

Inledande frågor

Dina ögon läkare eller sjuksköterska kommer sannolikt att gå igenom en rad frågor som fokuserar på din hälsa, liksom din vision, innan du fortsätter till den faktiska synundersökning. Dessa frågor kan innefatta alla livsomvälvande händelser, förändringar i kost och vision. Traumatiska händelser, som ett dödsfall i familjen får tillfälligt påverka synen om en individ har varit gråt mer än normalt. Likaså om din kost har varit dålig och du har svårt att se på natten, kan det betyda att du saknar vitamin A eller beta-keratin. Läkaren eller sköterskan kommer också att be dig om pågående eller löpt ut recept linser, liksom om du känner att du behöver en starkare receptbelagda eller kompletterande recept, som att läsa glasögon eller solglasögon. Det är alltid bra att göra anteckningar om eventuella förändringar, funderingar eller frågor du har om din vision innan du går in i ögat granskarens kontor. Det hjälper också om du vet hur länge eventuella problem har pågått och om de kan vara förknippade med andra händelser, som ett trauma för ögat eller ögoninfektion.

Synskärpan och Color Vision Tester

synskärpa Test är vanligtvis det första testet administreras under din synundersökning. Om du inte har varit till ögonläkare inom några år kan dock examinatorn ge första en perifer syn test. Detta kan kräva att du titta in i en uppsättning av orörliga kikare och trycka på en knapp varje gång du ser en punkt i det perifera seendet. Om du besöker ögonläkare regelbundet, då han kommer förmodligen att avstå från detta test. Synskärpan Test är testet oftast förknippas med ögonundersökningar. Den består av flera rader av bokstäver och siffror möjligen att bli lägre, eftersom de härstammar. En sjuksköterska eller läkare kommer att instruera dig att stå cirka 20 till 40 meter bort från skylten, beroende på hur lätt du kan läsa den första raden eller så. Du kommer också att uppmanas att täcka dina ögon en i taget samtidigt som man försöker läsa dessa rader, även om han kan lägga upp en annan uppsättning bokstäver. Du kommer också att krävas för att läsa en liten utdrag som man kan hålla läsavstånd från ansiktet för att testa dina nära vision.
färgseende Provet består av ett gäng färgglada prickar som omfattar större cirklar kallas pseudoisochromatic plåtar. Det finns vanligtvis ett nummer eller en linje gömda i dessa kretsar som kan eller inte kan ses, beroende på om du är färgblind. Vissa kretsar kommer att tillgodose dem med färgblindhet, vilket innebär att de kommer att vara de enda individer som har möjlighet att urskilja bilden inom cirkeln. Andra tillgodose människor med normal syn, det vill säga de som är färgblinda kommer inte att kunna se att det finns en bild inom cirkeln.

Andra tester

Enligt Indiana University School of Optometri, finns det några andra tester som en ögonläkare kan välja att genomföra vid en rutinmässig synundersökning. Dessa inkluderar test för motilitet, pupillförändring svar och nära-punkt konvergens. Motilitet testet är väldigt lik ett test som vanligen ges till misstänkta rattfyllerister. Examinator kommer att hålla ett föremål, exempelvis en penna eller fingret, en fot eller så bort från ansiktet och långsamt flytta den från sida till sida och upp och ner. Detta gör det möjligt examinator för att se om ögat har någon muskel eller rörelse problem. Den pupillreaktion svar Provet består av ett ljus som lyste på och sedan bort från ditt öga att se till att dina ögon vidgas och tygla ordentligt. Den nästan punkt konvergens test kräver att du fokusera båda ögonen på en objekt som sakta rör sig mot näsan. I detta test granskaren försöker ta reda på när dina ögon sluta träffa två objekt och börjar se en enda.

Previous:nothing Next:Vilka är de psykologiska orsakerna till sängvätning?

Relaterade artiklar


 • neti pot alternativ
 • symptom på hår löss
 • vad är en kreditkontroll för sysselsättningen?
 • de typer av östrogen grädde
 • Vad innebär det att ha låga leverfunktion?
 • Hur får man en plattare mage graviditet inlägget
 • testosteronbehandling
 • Definitionen av social emotionell utveckling
 • hur man kan slå endometrioisis 72 - förstå urin studier och endometriebiopsi
 • hur man kan öka sperma produktionen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com