hur man kan slå endometrioisis 90 - vad är östrogenbehandling (ERT)

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-07-15
Som vi nämnde i andra artiklar, endometrios växer någon annanstans än i endometriet också reagerar på hormonella signaler om den månatliga menstruationscykeln genom att bygga upp vävnad, göra sönder den, och att avskaffa den genom menstruation. Hysterektomi är alltid sista resursen vid behandling av endometrios för kvinna som har uttömt alla behandlingar utan framgång, eller livmoderslemhinnan vävnader har blivit cancerceller, hennes läkare föreslå vissa typer av hysterektomi. Om äggstockarna tas också bort i livmoderslemhinnan hysterektomi, kan då östrogensubstitution teori vara nödvändiga för att återställa nivån av östrogen i kvinnans kropp.
1.
Östrogen produceras av äggstockarna och binjurarna. Det bidrar till att reglera menstruationscykeln och reproduktionsorganen hos kvinnans kropp. Avskaffandet av äggstockarna orsakar hormon obalans reproduktiva systemet vilket resulterar i alla typer av symptom på klimakteriet. I så fall kan din läkare föreslå behandling östrogensubstitution (ERT)
2.
I. Vad är östrogenbehandling
östrogenbehandling hjälper till att återställa balansen av hormoner i kvinnors reproduktiva cykeln orsakas av menopaus stat eller tillfällig klimakteriet stat eller avlägsnande av äggstockarna efter hysterektomi. Genom att ge extra östrogen för patienten kroppen genom insprutning, oral eller plåster hjälper det till att minska symtom som orsakas av låg nivå av östrogen.
Eftersom kvinnor med hysterektomi kan kräva olika mängd östrogen intag ska du se kontrollera med din läkare för att se vilken form av östrogenbehandling är fungerat bra för dig.
3.
II. Typer av östrogen hormon
1. Östron
Östron produceras av binjurarna mest i kroppsfett och muskler. utan att stödja från äggstockarna, är halterna av östron sjunkit avsevärt. Låga nivåer av östron orsaka varm blixt.
2. Estradiol
Estradiol är producerad av äggstockarna. Eftersom äggstockarna är borttagna, minskade nivåer av estradiol alsoare avsevärt. Därför behöver du läkare föreslå entinyl estradiol, som är ett syntetiskt östrogen på grund av dess effekter liknar dem av estradiol. Det finns andra typer av östrogen, exempelvis anläggningar bas eller djur blandning av estradiol och östron (konjugerad östrogen) som kan omvandlas till östradiol genom vår kropp inklusive natrium östron sulfat och natrium equilin sulfate cenestin, enjuvia, Premarin.
3. Estriol
Estriol är en annan östrogen hormon som produceras av moderkakan. Den produceras i stor mängd under graviditeten. Estriol är en viktig indikator på ett foster välbefinnande.
4.
II. Fördelar och risker
skillnad från kvinnor i klimakteriet, kvinnor med borttagande av äggstockarna normalt endast behöver ta en liten mängd östrogen.
1. Fördelar
a) Minska varm blixt
b) Minska
slidan torrhet c) Minska risken för klåda
slidan område d) Minska risken för benskörhet

5.
2. Risker
a) ökar risken för bröstcancer
b) öka risken för blodproppar i lungorna och ben
c) risken för hjärtattack bifoga och stroke
d) öka risken för levande skador
e) och ibland ovanliga slidan blödning.


Previous:nothing Next:hur beståndet ett medicinskåp med grundläggande förnödenheter

Relaterade artiklar


 • neti pot alternativ
 • Vilka är funktionerna i ett stetoskop?
 • hur man kan slå endometrioisis 84 - förstå alternativ för att ha childrenafter livmoderslemhinnan hysterektomi - surrogatmödrar
 • Vad är orsakerna till och behandling av låg testosteron?
 • gastrointestinala problem hos barn
 • orsakerna till humörsvängningar
 • hur man kan slå endometrioisis 87 - förstå klimakteriet
 • vad som är i maxoderm?
 • hur man kan slå endometrioisis 77 - förstå blodtransfusion under hysterektomi
 • Hur sluta röka just nu
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com