hur man väljer äldreomsorg

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-24
Om du står inför utmaningen att välja äldreomsorg för dina gamla föräldrar, släktingar eller bekanta, måste du bestämma om personen behöver omsorg, vård i hemmet, hemtjänst eller tjänster funktionshinder. Med så många typer av äldreomsorgen, är det svårt att avgöra vilken som är rätt för den åldrande människan. Följande är några faktorer att tänka på när du gör detta val
1.
Prata med den äldre. Även om äldre människor är sjuka, de är inte barn och förtjänar att höras om beslut som påverkar dem. De kan ha vissa kriterier som man förväntar sig av personer som kommer att sköta om dem.
2.
Utvärdera individuella behoven hos personen innan du väljer äldreomsorgen. Äldre personer som har några hälsoproblem men är normalt oberoende kanske bara behöver en sköterska kolla på dem då och då, de kan också ha möjlighet att bo i ett boende med stöd anläggning. En person med allvarliga hälsoproblem, men kan behöva 24-timmars vård på ett vårdhem eller i hans bostad.
3.
Bestäm hur mycket äldreomsorgen kostar. Priserna varierar beroende på vilken typ av äldreomsorg en person är att välja, en del eller alla kostnader kan täckas genom försäkring eller Medicare. Familj och vänner måste veta hur mycket de har råd för vad service de planerar att använda.
4.
Kontrollera licensieringen av företaget eller system för äldreomsorgen tjänster. Se till att de uppfyller alla statliga och federala riktlinjer för vård av de behov som äldre personer. Detta inkluderar att säkerställa att all personal är utbildad och certifierad för sina arbetsuppgifter. Kontroll licensieringen minskar risken för att en äldre älskade en kommer att skadas eller placeras i en osäker miljö.
5.
Forskning tjänster och be om referenser. Även om anläggningen är licensierad, prata med människor som har använt företagets eller anläggningen för att se om tjänsten är tillfredsställande, och kolla på nätet för att se vilken typ av eventuella klagomål. Den amerikanska administrationen on Aging National Center på övergrepp mot äldre ger hotline information för varje stats vuxen skyddande service byråer. Dessa organ har statistik om äldre vanvård och övergrepp.
6.
Besök företaget eller anläggningen innan ett slutligt beslut. Du och din gamla älskade båda bör besöka anläggningen, kontroll för renhet, de anställda attityder och moral av de boende.


Previous:nothing Next:effekterna av heroin och metadon på ofödda barn

Relaterade artiklar


 • hur lager en första hjälpen kit för din blöja väska
 • Vilka är de behandlingsmetoder för ett kejsarsnitt graviditet ärr?
 • feber blister symtom
 • hur man kan slå endometrioisis 83 - förstå alternativ för att ha chlildren efter hysterektomi - ägg och embryon frysning
 • Hur äter celler mat?
 • hur man kan öka höjd
 • hur man hanterar ilska hos barn
 • hur många artärer ansluter en baby till sin mor?
 • hur man anser dig
 • Vilka är fördelarna med en magnetisk bäddmadrass?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com