orsakerna till förstoppning hos barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-07
Förstoppning antingen i form av brist på tarmrörelser eller hård avföring är ett vanligt problem hos barn. Lyckligtvis flesta barn som drabbas förstoppning inte upplever detta problem på grund av sjukdom. Barn med förstoppning behandlas annorlunda än vuxna, eftersom deras tarmvanor förändras när de växer och anpassas till olika livsmedel i sin kost. Det finns många olika indikatorer på att ett barn är förstoppad, eftersom det finns många olika anledningar till förstoppning hos barn. Erkänner problemet och åtgärda orsaken oftast bota problemet.

Diet

Barn som inte äter en välbalanserad kost tenderar att drabbas av förstoppning. Till skillnad från vuxna, barn som äter en fiberrik kost inte befriad från förstoppning. Ett barns kropp nytta av balans och variation för alla livsmedelsgrupper.

Undvikande

Av någon anledning till att vissa barn undviker att gå på toaletten. Vissa har upplevt smärtan av hård avföring, medan andra är alldeles för upptagna med att spela och inte svara på deras kroppsliga drifter. När suget nekas och pallen sitter där som väntar på att utvisas, kommer tjocktarmen absorberar vätska från avföring lämnar det mycket svårt att passera. Detta kan skapa en ond cirkel som leder till att barnet vägrar att gå på toaletten.

Mjölk

Barn som byter från bröstmjölk till modersmjölksersättning eller vanlig mjölk kan drabbas av förstoppning eftersom deras kroppar anpassa sig till skillnaden i deras huvudsakliga källan till näringsämnen. Detta gäller även barn som håller på att startas på spannmål eller nya livsmedel-det finns en period av anpassning som kan inkludera magbesvär och förstoppning.

Mediciner

Många mediciner formulerade för barn kan orsaka förstoppning. Detta omfattar över disk kalla medicinering, antacida och smärtstillande läkemedel. Avbruten medicinering eller motverka med avföring mjukgörare eller stolpiller ofta avhjälpa problemet.

Blyghet

Märkligt nog vissa barn kan vara traumatiserade av användning av offentliga eller badrum skolan på grund av rädsla för att bli trampad på om, eller frågor renlighet. Detta kan leda barnet att "hålla den" tills de kommer hem, vilket stör kroppens naturliga kretsloppet och orsakar förstoppning på ungefär samma sätt som att bortse från lusten att gå.

Previous:nothing Next:anti embolism stöd strumpa problem

Relaterade artiklar


 • biverkningar av levotyroxin & Alvedon
 • Effexor behandling för värmevallningar
 • hur man kan sluta oroa dig för att få cancer
 • rättsmedel för darrningar i händerna
 • vikande tunna linjer i spädbarn
 • Vilka är symptomen av att vara en vecka gravid?
 • Hur mycket kostar pre-seed öka dina chanser att bli gravid?
 • vad som orsakar allergier på vintern?
 • cigarettrökning & hälsorisker
 • vad är en CBC blod arbete upp?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com