över disk behandling för bältros

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-23
Herpes zoster, även känd som bältros, är en virusinfektion. Detta uppträder enbart efter en person har smittats av vattkoppor, och har många obehagliga symptom. Även om det är viktigt att söka medicinsk rådgivning och behandling för förhållanden som detta, finns det över disk behandlingar som kan dämpa symptomen i ett milt fall

Symtom

Bältros utbrott ofta börjar i dagar innan ett utslag någonsin framträder. Det första tecknet på ett utbrott kan vara allt från yrsel till huvudvärk, svaghet och andra influensaliknande symtom. Bältros, dock inte orsaka en feber. Huden i det område där utslagen kommer fram får stickningar, klåda eller bli smärtsamma. När utslag har brutit ut, bildar vätskefyllda blåsor. Inledningsvis är vätskan klar, men den blir gul och grumlig under några dagar. Vid denna punkt kommer blåsorna börjar torka upp och skorpan över, vilket är det första steget i läkningsprocessen.

Influensaliknande symtom

influensaliknande symtom som uppstår innan ett utbrott kan vara lika försvagande som fågelinfluensan i sig. Mycket vätska och vila kan hjälpa till med yrsel och svaghet. Huvudvärk kan behandlas med typisk over-the-counter smärtstillande medicin, t. ex. paracetamol, ibuprofen eller acetylsalicylsyra.

Klåda

De nya utslag kan vara extremt kliande och obekväma. Detta obehag kan lindras genom tillämpning av över disk hydrokortison krämerna. Om klåda är intensiv, antihistaminer som difenhydramin kan vara användbara, vilket lokalt verkande kliar salvor som Caladryl.

Smärta

blåsor på en bältros kan vara särskilt smärtsamt. För att minska smärta, kan du ta paracetamol, ibuprofen eller acetylsalicylsyra. Cool komprimerar används flera gånger per dag kan också minska smärta. Bada i kallt vatten som behandlats med bakpulver eller finmalen havremjöl är ett annat alternativ som hjälper smärta av bältros blåsor. Blåsorna måste få läka, dock så när de når det stadium där de börjar skorpa över, är det viktigt att hålla området torrt så mycket som möjligt.

Överväganden

Over-the-counter behandlingar för bältros kan vara effektiv i lindriga fall. Det finns dock situationer där professionell medicinsk behandling bör eftersträvas. En allvarlig utbrott, ett utbrott som påverkar ögonen eller andra delar av ansiktet, ett utbrott som inträffar med feber, eller tecken på infektion på hudutslag Tomtarea är alla tecken på att en läkare bör konsulteras.

Previous:nothing Next:Definitionen av social emotionell utveckling

Relaterade artiklar


 • hur man detox från percocet
 • vad som orsakar valkar
 • hur lätt spädbarn hosta
 • vad är en colonic?
 • hur man kan slå endometrioisis 81 - förstå alternativ för att få barn efter livmoder hysterektomi
 • gastrointestinala problem hos barn
 • Definitionen av hörsel nivåer
 • tecken på en hjärtinfarkt hos kvinnor
 • geriatrisk UVI orsaker
 • orsakerna till förstoppning hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com