rotavirus symtom hos spädbarn

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-05
Rotavirus är ett vanligt virus bland spädbarn och barn. Enligt Kids Health, "Nästan alla barn har haft en rotavirusinfektion med den tid de är 5 år gammal. " Faran av viruset är potentialen för ett infekterat barn att bli allvarligt uttorkad, och webbplatsen för American Academy of Pediatrics (AAP) anger att smittas av och sprida viruset inte kan kontrolleras av rent vatten och god hygien. Som ett resultat, från och med januari 2007 rekommenderar AAP "rutinmässig immunisering av spädbarn med 3 doser av femvärdigt rotavirusvaccin administreras oralt vid 2, 4 och 6 månaders ålder. "Men för spädbarn som inte har fått vaccinationer bör symtom på rotavirus erkännas och rapporteras till en läkare omgående för att undvika uttorkning

Fever

Det första tecknet på rotavirus hos spädbarn är ofta en låg feber. Föräldrar och andra barn-vårdgivare kan bortse från detta första symptom eftersom det är milt. Det är därför det är viktigt att hålla noggrann patientjournaler, övervakning och notera även små fysiska förändringar i en baby så att en fullständig lista över symptom senare kan lämnas till en läkare om och när barnet börjar med att visa ytterligare tecken på viruset.

Diarré

Det kännetecknande för rotavirus är ihållande diarré som har en usel lukt, vattnig och är brun, grön eller senap-gult. Även om det är normalt för spädbarn att ha diarré är diarré orsakad av rotavirus tydligt skiljer sig från barnets normala skål rörelse konsekvens och lukt och kan alarmerande för föräldrar och barn-vårdgivare som är obekanta med viruset.

Kräkningar

En barn med rotavirus kommer ofta uppleva frekventa kräkningar. Det är vanligt för spädbarn att spotta upp efter en utfodring, men rotavirus kan orsaka kräkningar som överträffar mängden vätska och frekvensen av ett spädbarn normala spotta upp. I motsats till spotta upp, kräkningar som orsakas av rotavirus är inte heller nödvändigtvis hänger samman med en matning.

Buksmärta

samman med både diarré och kräkningar är buksmärta. Men eftersom ett spädbarn inte kan uttrycka det faktum att hans mage gör ont, bör vårdgivare titta på andra indikationer på detta symptom. Ett spädbarn upplever buksmärta kan vara mer kräsen än vanligt, gråta otröstligt, vägrar att lägga på magen eller uttrycka obehag när en man trycker lätt på hans buk.

Dehydrering

Den överdrivna diarré och kräkningar kan leda till ett spädbarn blir uttorkad. I vissa fall, när villkoret går oupptäckta och obehandlade kan uttorkning bli så svåra att barnet kommer att behöva tas upp till sjukhuset för att få vätska intravenöst. Symtom på uttorkning i samband med rotavirus, såsom bristen på tårar när barnet gråter, övergripande letargi, desperat törst, torr hud som inte snabbt tillbaka när man trycker lätt och insjunkna ögon.

Previous:nothing Next:neti pot alternativ

Relaterade artiklar


 • hur man läser en ultraljudsundersökning
 • vad betyder blödning i premenopause visar?
 • vad som orsakar allergier på vintern?
 • om guarkärnmjöl
 • vad som orsakar hjärtklappning i barn?
 • hur gå ner i vikt efter din kroppsform (kvinnor)
 • Hur äter celler mat?
 • Definitionen av binjurarna
 • hur man detox från percocet
 • orsaker till förhöjda leverenzymer hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com