symptom på hår löss

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-03
Huvudlöss är små, vinglösa insekter som livnär sig på människors hud och blod. Dessa irriterande critters verkar finna sin väg ut på barnens hårbotten men kan påverka vuxna. Huvudlöss är extremt smittsam och ofta svåra att behandla. Symtomen är också svårt att peka på ett tidigt stadium, så att vara medveten om tidiga tecken är nyckeln för behandling

Steg 1 Symtom

Under detta tidiga skede, klåda kan vara en av de enda uppenbara symtom, men det är inte alltid en korrekt en. Om ditt barn verkar vara att repa mer än normalt, är det dags för ett huvud kontroll. Efter tvätta håret, använda en luskam eller en vars tänder är nära varandra och noggrant gå igenom håret i små bitar. Ägna extra uppmärksamhet åt bakom öronen och halsen. Efter varje kam-through, rengöra kammen bort i en kopp vatten. Detta gör att du kan se om det finns något i håret. Om du ser små bruna eller ljusbruna prickar flytande, dessa är nits, eller ägg, och måste tas bort omedelbart.

Stage 2 Symtom

Om detta är ditt första dust med löss, det är troligt att du inte märker några om tidiga symptom. Vid det här laget har repor ökat och det är troligt att du har röda sår eller knölar på nacken från klåda. Det är också möjligt att se live löss. Gör en kam-through att bekräfta och påbörja borttagningen.

Behandlingar

Det finns många huvudlöss behandlingar som är tillgängliga, inbegripet kemiska och naturliga. Eftersom löss lägga ägg, se till att ta bort varenda ägg eller cykeln kommer att fortsätta. Noggrant kamma igenom håret med luskam minst två gånger om dagen. Detta i kombination med vad schampo behandling du använder bör bli av med löss. Om du inte litar på att ta bort löss och gnetter på egen hand, det finns företag som hår älvor, som kommer att göra det åt dig.

Tips

Föna håret eller använda en plattång . Värmen är känd för att döda löss. Dela inte hattar eller andra grejor hår.

Varningar

Räkna inte med löss vara borta efter en behandling. Följ med kam Genomföringar för minst en vecka efter behandlingen. En ansamling av mjäll kan vara ett förstadium till löss.

Previous:nothing Next:symtom på slutskedet alkoholism

Relaterade artiklar


 • hur man förebygger solskador på ditt barn
 • om hälsosam diastoliska blodtrycket
 • vad är en colonic?
 • rättsmedel för darrningar i händerna
 • Plavix biverkningar - trötthet
 • hur man förbereder läkemedel löksoppa
 • Vilka är funktionerna i ett stetoskop?
 • geriatrisk UVI orsaker
 • Vilka är de behandlingsmetoder för ett kejsarsnitt graviditet ärr?
 • symtom på sköldkörtelrubbningar problem under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com