vad är användningen av en injektionsflaska?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-21
Nästan mat eller dryck som måste ingå på något sätt. Ibland behållare som används är lådor, plast kannor eller flaskor, eller frigolit koppar. För många typer av läkemedel, men dessa typer av behållare är i allmänhet inte är lämpliga, helt enkelt eftersom de skulle läcka eller splittras. Som ett resultat, hade de i den medicinska professionen att komma med ett sätt att lagra sin medicin som skulle vara mer praktiskt. Resultatet är i flaskan

Vad är en injektionsflaska

En flaska är en liten glasflaska. ?. Det är i allmänhet runt och har en platt botten så att den kan sättas ner utan att den tippar eller rullande. Injektionsflaskorna kan vara klar, orange eller blå, och dessa kan få skruvkork, toppar kork eller toppar pipett. Du ser flaskorna oftast på kliniker och sjukhus, men de används också i laboratorier för att innehålla kemikalier.

Lagring

Den primära användningen av en injektionsflaska är förvaring. Sjukhus och kliniker använda injektionsflaskor för att lagra olika läkemedel, om läkemedlet är i flytande form, pulver eller kapselform. Vanligtvis injektionsflaskor som innehåller samma läkemedel lagras tillsammans med innehållet tydligt märkta för att undvika förvirring.

Mätning

Den andra användningen av flaskor är mätning. Injektionsflaskor finns i olika storlekar, och varje innehar ett visst belopp. Ofta är dessa belopp bestäms av dosering förordningar. Till exempel kan en flaska med insulin motsvarar en dos. Om en flaska innehåller bara tillräckligt med läkemedel för en dos, medger i allmänhet taket för flaskan inte för flaskan som ska återförslutas. Denna regel är att föredra eftersom det minskar risken för kontaminering, särskilt om medicineringen måste tas genom injektion och kräver användning av en nål. Det ger också sjukhuspersonalen veta en överblick hur mycket medicin som används, vilket kan vara avgörande i krissituationer.

Transport

Flaskorna också används för transport av läkemedel och kemikalier. De kan gripas snabbt och enkelt genom sjukhus eller klinik personal och utförs från rum till rum som behövs för patientens vård.

Inspektion

Flaskorna kan användas för visuell inspektion av prover. Det faktum att många injektionsflaskor är klara tillåter ett laboratorium arbetstagare eller sjukhus /klinik anställd för att se vad exemplaret vill utan att röra vid förlagan själv, som är mer hygieniska.

Blandning

Flaskorna kan även användas för blandning kemikalier. Eftersom de är glas, kan små mängder av olika kemikalier blandas med varandra och flaskorna normalt inte kommer att bryta ner.

Previous:nothing Next:hur lätt spädbarn hosta

Relaterade artiklar


 • effekterna av anestesi på fostret
 • hur du tar bort luftburna kemikalier från ditt hem
 • Vad är pH av magsyra?
 • Hur mycket kostar pre-seed öka dina chanser att bli gravid?
 • hur man kan slå endometrios 33 - förstå EKG och bröst röntgen före hysterektomi
 • vad som orsakar fotled smärta?
 • hur man förbereder läkemedel löksoppa
 • Hur sluta röka just nu
 • hur lager en första hjälpen kit för din blöja väska
 • hur man startar en dag på ett hälsosamt sätt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com