vad är en CBC blod arbete upp?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-07-02
En CBC (blodstatus) utförs oftast tillsammans med en differentialräkning. Det gränsöverskridande samarbetet och differentialräkning är en sekvens av tester av perifert blod som ger vårdgivare en otrolig mängd information om hematologiska systemet (blod och dess komponenter), samt olika organsystem. Dessa tester är billiga, snabba och enkla att utföra som en screeningmetod. Det gränsöverskridande samarbetet och differentialräkning innefatta följande undersökningar: röda blodkroppar, hemoglobin, hematokrit, röda blodkroppar index cell, vita blodkroppar, blodutstryk, trombocyter och menar blodplättar volym.

röda blodkroppar, hemoglobin och hematokrit

RBC (röda blodkroppar), hemoglobin, hematokrit och röda blodkroppar index cell regelbundet genomföras som en del av en CBC. RBC är molekyler av hemoglobin som gör att transport och utbyte av syre till vävnaderna och koldioxid från vävnaderna. Hemoglobin är det protein som gör upp röda blodkroppar och hematokrit är antalet röda blodkroppar som bildar den totala blodvolym.

röda blodkroppar Index

Den röda blodkroppar index är ett mått på storleken (MCV och RDW), vikt (MCH) och hemoglobin (MCHC) av röda blodkroppar. För att beräkna erytrocytindex måste du veta värdena på RBC, hemoglobin och hematokrit.

Vita blodkroppar

De vita blodkroppar (WBC) har två delar. En del mäter den totala mängden WBCs (leukocyter) i en kubikmillimeter av perifert blod. Den andra delen, som kallas differential vita blodkroppar, består av en mätning av de typer av leukocyter i varje prov. Det är representerade i procent av neutrofiler, basofiler, lymfocyter, monocyter och basofiler.

Blodutstryk

Inspektion av ett perifert blodutstryk är viktig, eftersom det kan tillåta vårdgivare att undersöka effekten av sjukdomar och läkemedel på röda blodkroppar och WBCs. Det kan också vara en väg för diagnos av medfödda och förvärvade sjukdomar. När särskilda fläckar används på blodutstryk, vissa sjukdomar, som leukemi, insektsangrepp och infektion, kan erkännas.

Trombocytantal och Mean trombocyter Volym

trombocytantalet är en sammanräkning av antalet blodplättar ( trombocyter) per kubikmillimeter blod. Trombocytens testet är normalt klar på patienter som har problem med petekier (små blödningar under huden), oplanerade blödningar eller fortsatt omfattande mens (menscykel). Testet kan också vara till nytta för patienter som har trombocytopeni eller benmärgssvikt. Den genomsnittliga blodplättar volym (MPV) är en beräkning av volymen av ett betydande antal blodplättar, vilket är ursprungligen av en automatisk analysator. MPV kan skilja med total trombocyter konstruktion.

Previous:nothing Next:Vilka är fördelarna med en magnetisk bäddmadrass?

Relaterade artiklar


 • vad som orsakar valkar
 • Hur Mirena arbete för tumör i livmodern?
 • tecken på graviditet implantation
 • vad är en kreditkontroll för sysselsättningen?
 • Vad är orsakerna till och behandling av låg testosteron?
 • hur du lägger till motion i vardagen
 • hur många artärer ansluter en baby till sin mor?
 • hur du håller ditt barn säkert i sommar
 • hur man hanterar ilska hos barn
 • hur man kan stärka barns muskler
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com