vad är orsakerna till fosterdöd?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-27
Dödfödsel är en fosterdöd som inträffar vid senare än 20 veckor av graviditeten. Enligt March of Dimes, det händer i ungefär 1 av 160 graviditeter. I de flesta fall sker det före förlossningen, men det kan hända under förlossningen. Om fosterdöd misstänks kan en ultraljudsundersökning bekräfta det. Efter förlossning kan tester fastställa orsaken till dödsfall

fosterskador

Enligt March of Dimes, 15 till 20 procent av dödfödda är resultatet av missbildningar som får omfatta kromosomrubbningar, eller genetiska eller miljömässiga skäl.

moderkaksavlossning

moderkaksavlossning inträffar när moderkakan lossnar från livmoderväggen innan barnets leverans. Den blödningen att resultaten från det kan sätta livet för både mor och barn i riskzonen. Rökning och kokain under graviditeten ökar risken för denna situation.

Dålig fosterutveckling

Kvinnor som har högt blodtryck eller röker har en högre risk för ett dåligt utvecklade foster och en högre risk för fosterdöd.

Navelsträngen Problem

Felaktig placering av navelsträngen till moderkakan, sladden kommer genom slidöppningen innan barnet, eller en knut på sladden kan klippa av barnets syretillförsel, vilket leder till fosterdöd.

kroniska hälsoproblem av Moder

Om mamman har kroniska sjukdomar såsom högt blodtryck, njursjukdom, diabetes eller blodpropp störningar, kan de leda till fosterdöd. Långsam fostertillväxt och moderkaksavlossning kan vara resultatet av dessa villkor.

Infektioner

Infektioner hos modern, fostret eller moderkakan kan orsaka fosterdöd före 28 veckors graviditet. Dessa kan bestå av syfilis, röda hund, toxoplasmos (parasiter som överförs från mor till foster) och influensa. Vissa infektioner obemärkt eftersom de utgör inga symtom, såsom genitala och urinvägsinfektioner och femte sjukdom, som är parvovirus-infektioner.

Andra orsaker

Det finns andra orsaker till fosterdöd. Havandeskapsförgiftning och eklampsi uppträda sent i graviditeten och involvera högt blodtryck, protein i urinen och vätskeretention. En utdragen graviditet eller trafikolycka kan leda till fosterdöd som kunde Rh inkompatibilitet mellan mor och foster. En svår förlossning som leder till en brist på syre till barnet också kan orsaka fosterdöd.

Previous:nothing Next:varför inte köra näsan när barometern faller?

Relaterade artiklar


 • varför inte köra näsan när barometern faller?
 • hur man får fertilitetspreparat
 • hur man besluta om att ge ditt barn för adoption
 • hur man kan slå endometrioisis 84 - förstå alternativ för att ha childrenafter livmoderslemhinnan hysterektomi - surrogatmödrar
 • Hur fungerar hälsenan arbete?
 • vad som orsakar allergier på vintern?
 • hur lätt spädbarn hosta
 • Vad är sorg rådgivning?
 • vad är en CBC blod arbete upp?
 • rotavirus symtom hos spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com