Definitionen av ischiasnerven

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-19
Den mänskliga kroppen är full av ben, muskler och nerver. Några av de nerver i kroppen är otroligt små, medan andra kan vara så stor som en person tumme i diameter. En av de mest betydelsefulla nerverna i kroppen är ischiasnerven. Vad är ischiasnerven, och vilken roll spelar det i kroppen

Identification

Ischiasnerven är den största nerven i kroppen, både i längd och diameter. Det bildas från länd-och sakrala nervrötterna i ryggraden och förbinder ryggmärgen med benet och foten muskler. När det gäller läge, kör ischiasnerven från nedre delen av ryggen, genom skinkan och ner på benet, hela vägen till foten.

Funktion

Den huvudsakliga funktionen av ischiasnerven är samma som för någon annan nerv i kroppen --- det bär signaler från hjärnan till en del av kroppen och sedan bär signaler tillbaka från den del av kroppen till hjärnan. Specifikt bedriver ischiasnerven signaler till musklerna i nedre extremiteterna och sedan bär signaler tillbaka från fötter, ben och skinkor till hjärnan.

Problem

Eftersom ischiasnerven är en så stor nerv och är ursprungligen i nedre delen av ryggen, som är benägna att skada och stress, människor upplever ofta problem med det. Smärta från ischiasnerven kallas ischias. Förutom smärta kan ischias omfatta stickningar, domningar eller bränning i de nedre extremiteterna. Vanligtvis ischias orsakas av kompression på nerven från en diskbråck eller liknande ryggproblem, men det kan också vara (sällan) på grund av bölder, blodproppar och inflammation från artrit. Ischiasnerven smärta kan behandlas med ispåsar på ländryggen för 20-minuters intervaller, relaxers muskler, akupressur och akupunktur, kiropraktik justeringar och massage och vila.

Graviditet och ischias

Gravida kvinnor drabbas ofta av irritation av ischiasnerven. Detta är en tillfällig form av ischias som är tänkt att vara resultatet av vikten på barnet sätta press på nerven. Det är särskilt vanligt under graviditeten eftersom kvinnans lederna blir förlorare på grund av relaxin och andra kemikalier och hormoner, och eftersom gravida kvinnor ofta inte engagera sina magmuskler tillräckligt för att hålla ryggraden korrekt justerad.

Pressure

Även ischiasnerven kan vara en källa till smärta och obehagliga känslor, det kan också vara nyckeln till en viss smärtlindring. Sätta press på ischiasnerven under en period på 2 minuter verkar resultera i signaler som tolkas av hjärnan på ett sådant sätt att obehag i andra delar av kroppen blir sämre till en viss grad av statistisk signifikans. Den påverkar fortfarande studeras, men det följer principerna om akupressur som har godtagits i österländsk medicin i hundratals år.

Previous:nothing Next:premenstruella syndrom symtom

Relaterade artiklar


 • feber blister symtom
 • definition av förskott direktiv
 • hur man anser dig
 • hur man fyller ett recept från Walgreens på telefonen
 • Vilka är de psykologiska orsakerna till sängvätning?
 • hur man gör en vision & hörseltest
 • Hur får man en plattare mage graviditet inlägget
 • gastrointestinala problem hos barn
 • kan prenatal vitaminer orsaka illamående?
 • biverkningar av levotyroxin & Alvedon
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com