Vilka är de behandlingar för STREP b?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-30
Grupp B-streptokocker är en bakterie som är närvarande i många friska människor. Läkarna är noga med att inte använda termen "smittad" eftersom dess närvaro är inte nödvändigtvis ett problem. Grupp B-streptokocker, GBS eller är en rutin test som är administreras till gravida kvinnor mellan vecka 35 och 38. Förekomst av GBS kan orsaka fetal infektion i blodet (sepsis) eller lunginflammation och hjärnhinneinflammation på mindre än 0,5 procent av obehandlade kvinnor med GBS

Test

Mot slutet av graviditeten är den vaginala och anala området tvättas med bomull och provet skickas till ett laboratorium och tillåts växa under vissa förutsättningar. Efter att cellerna har vuxit, forskare undersöka provet för att påvisa förekomst av grupp B-streptokocker.

Betydelse

Minst 30 procent av kvinnor har GBS närvarande i sina prover, och om den inte behandlas, mindre än en halv procent av barn som fötts av GBS + kvinnor kommer att sluta med sepsis, en blodförgiftning. Med behandling, men inget av barnen hamnar lidande GBS sepsis.

Överväganden

Att förebygga GBS-infektioner hos spädbarn med intravenös antibiotika under förlossningen är effektiv, men det brukar vara en ökning av andra typer av infektion i blodet, vilket innebär att dödligheten av spädbarn är oförändrat. I själva verket, hos barn vars mödrar hade behandlats med antibiotika under förlossningen, med minst 88 procent av barnen var resistenta mot antibiotika medan det i barn vars mödrar inte behandlas under förlossningen, bara 18 procent var resistenta.

Symtom

I förväntansfulla kvinnor, finns det inga symptom på förekomsten av GBS. Hos nyfödda, symptom på infektion är feber under de första 24 timmarna, och letargi, som kan åtföljas av högfrekventa skrik.

Behandling

Den vanligaste behandlingen för GBS innebär intravenös administrering av antibiotika under förlossningen och leverans. För 0,5 procent av barn med obehandlad GBS + kvinnor, som har blivit infekterade med GBS är injektioner av antibiotika som används för behandling av infektionen, oavsett om det står sig som blodförgiftning, lunginflammation eller hjärnhinneinflammation.

Previous:nothing Next:skälen för födelsekontroll misslyckande

Relaterade artiklar


 • hur man arbetar en defibrillator
 • hur man sköter om en stukning eller trasiga ligament
 • hur man kan hjälpa läka blöjeksem naturligt
 • Hur sluta röka just nu
 • testosteronbehandling
 • neti pot alternativ
 • orsaker till förhöjda leverenzymer hos barn
 • preventivmedel påverkan på graviditetstester
 • naturliga sätt att stimulera sammandragningar
 • kan digitala örontermometrar användas för basala kroppstemperaturen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com