biverkningar av användning av ibuprofen

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-24
Ibuprofen är en icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID). NSAID-preparat verkar genom att blockera ett enzym som ansvarar för skapandet av prostaglandiner. Prostaglandiner främja känslan av smärta, inflammation, feber och blodproppar. De främjar också slem i magen. Detta slem skyddar magsäcken från syror som används i matsmältningen. Eftersom ibuprofen förhindrar bildandet av prostaglandiner, är det fördelaktigt för behandling av smärta, inflammation och feber, men det kan också ha biverkningar.

Mage

Ibuprofen förmåga att blockera produktion av prostaglandiner sätter magen löper större risk för magsår eftersom slem produktionen minskar. Magsår är en öm som kan blöda. Den inre blödning orsakad av ett sår kan leda till yrsel när man står. Magsmärtor kan eller får inte vara närvarande. Illamående och kräkningar kan också närvarande. Halsbränna och matsmältningsbesvär kan också förekomma.

Digestion

användning av ibuprofen kan leda till andra mag svårigheter. Uppblåsthet kan åtföljas av rapningar och väderspänning. Förstoppning kan förekomma, även om det anses vara ett mindre vanlig biverkning. Diarré är vanligare med användning av ibuprofen. Kramper i buken kan också förekomma, och kan sannolikt orsakas av diarré eller förstoppning.

Kardiovaskulära

NSAID ofta används för att förhindra blodproppar tack vare sin förmåga att förtunna blodet. Ironiskt nog kan ibuprofen framkalla blodproppar i vissa. Blodproppar i hjärtat kan orsaka en hjärtattack. Hypertoni kan också resultatet. Vissa har drabbats av hjärtsvikt när du använder ibuprofen. Hjärtsvikt är ofta förknippad med ödem, speciellt i armar och ben. Ibuprofen kan bidra till nedsatt lever-och njurfunktion, vilket också kommer att bidra till benödem.

Utsöndringen

Ibuprofen kan minska mängden av blodflödet till njurarna. Detta kan resultera i minskad urinproduktion. Eftersom njurarna ansvarar för att upprätthålla vätske-och elektrolytbalansen i kroppen, kan denna minskat blodflöde bidrar möjligen till svullnad i armar och ansikte.

Andra

Ibuprofen användning kan leda till andra symptom, liksom. Onormal andning såsom andfåddhet eller svår, oregelbunden eller andningsbesvär kan förekomma. Blåmärken eller ovanliga blödningar kan uppstå, inklusive näsblod och blödande tandkött. Trötthet är ett mer vanligt symptom som är viktökning. Irritabilitet, synförändringar, frossa, förvirring och hudirritationer är mindre vanliga biverkningar.

Previous:nothing Next:hur man kan förbättra njurfunktion hos män

Relaterade artiklar


 • hur man fyller ett recept från Walgreens på telefonen
 • vikande tunna linjer i spädbarn
 • hur man kan slå endometrioisis 87 - förstå klimakteriet
 • hur man kan minska luftburna allergen utan medicin
 • hur man kan minska receptbelagda läkemedel kostnader
 • hur man har ett barn utan sjukförsäkring
 • anti embolism stöd strumpa problem
 • om saliv provstickan drogtester
 • hur man kan slå endometrioisis 81 - förstå alternativ för att få barn efter livmoder hysterektomi
 • effekterna av anestesi på fostret
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com