fakta om bristningar

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-06
Alla har dem och många kvinnor rue dem under bikini säsongen. De är hudbristningar, och de är överallt. Barn, tonåringar och vuxna kan hitta blanka strimmor på lår och magar, tillsammans med andra platser. Även om det verkar som smala människor inte skulle ha hudbristningar, det är inte sant. Stretch märken är det naturliga resultatet av dermis, eller yttre lagret av huden, att sträckas förbi sin kapacitet att återvinna

Identification

En sträcka varumärket är ett glänsande, rynkig, upp ås av huden som är oftast brun, röd eller lila färg, beroende på hudfärg. De uppträder i områden med snabb muskler eller hud tillväxt, såsom den nedre delen av buken, ryggen, lår och bröst. Du kommer antagligen se hudbristningar efter tider av extrem viktminskning, graviditet eller snabb muskelutveckling när huden slappnar av efter att ha sträckt spända under en längre tid.

Tidsplan

Stretch märken är inte en snabb, omedelbar fenomen. De drog lager av dermis sker över tid, liksom de sammandragningar som tillåter dem att bli synlig för blotta ögat. Barn och vuxna både kan få hudbristningar, även fast barn är mycket mindre vilja ha dem på grund av högre elasticitet i ung hud.

Storlek

Hudbristningar är korta, bara gör det till cirka två eller tre inches i längd som mest. Men många hudbristningar verkar över flera kvadrat inches av huden. De kan vara väldigt smala, eller mycket tjock. Många gånger, bristningar endast framgår av ett mycket nära avstånd, och är inte lika uppenbar som besittare kanske tror.

Missuppfattningar

De flesta människor har bristningar av något slag, de är inte innehöll till övervikt, fetma, eller något kön. Även supertunna modeller har dem. Stretch märken är en normal del av tillväxt och åldrande, och är inget att skämmas för. Även bilder på kändisar och modeller ofta inte visar bristningar, de är oftast närvarande under kroppens kosmetika, eller före fotoretuschering.

Förebyggande /Lösning

Det finns flera lösningar för hudbristningar. Vissa är anekdotiska, medan andra visat sig fungera. Anekdotiska lösningar inkluderar kakao och sheasmör krämer jämnas på områden som har potential att sträcka såsom gravida kvinnors magar. Mer beprövade metoder inkluderar microdermabrasion, peeling kemiska och laserkirurgi. Den bästa kosten botemedlet är att dricka mycket vatten, vilket håller huden hydrerad och att hålla sig borta från koffein och andra diuretika som kan leda till torrare, mer mark-benägen hud.

Previous:nothing Next:skäl för en missad menstruationscykel

Relaterade artiklar


 • hur man sköter om en stukning eller trasiga ligament
 • hur beståndet ett medicinskåp med grundläggande förnödenheter
 • Hur sluta röka ...
 • hur man håller från slouching
 • vad är orsakerna till oregelbundna menstruationer varannan vecka?
 • hur man ska bekämpa bli av influensan
 • Vilka är orsakerna till återkommande bältros?
 • fakta om bristningar
 • hur man förbereder läkemedel löksoppa
 • hur man besluta om att ge ditt barn för adoption
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com