hämmad fostertillväxt syndrom

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-03
Hämmad fostertillväxt, även känd som intrauterin tillväxthämning (IUGR), uppstår när ett foster väger mindre än normalt för antalet veckor i en graviditet. Tillståndet diagnostiseras när ett foster på 10: e percentilen eller mindre på tillväxt diagram syftar till att övervaka fostrets vikt. Det innebär att fostret väger mindre än 90 procent av andra barn på samma ställe under graviditet. Detta tillstånd inträffar när fostret inte får tillräckligt med syre och näringsämnen eller som en följd av infektion eller sjukdom.

Du behöver:
viljestyrka
. Den Affirmation Ticker Software.
Nikotin ersättningsprodukt.

biologiska orsaker

hämmad fostertillväxt kan orsakas av mödrars hälsa förhållanden som påverkar rätt foster näring, såsom hjärtsjukdomar, frågor moderkakan och preeclamsia. Redovisat flera barn eller lever på hög höjd också kan leda till detta syndrom. Vissa mödrar sjukdomar kan beröva fostret av tillräckliga mängder syre, inklusive högt blodtryck, diabetes, autoimmuna sjukdomar, thrombophilias och hemogobinopathies. Foster med kromosomavvikelser problem, till exempel tristomy 18, brukar uppleva retarderad tillväxt, och de som har varit utsatta för infektioner, såsom röda hund, toxoplasmos, syfilis och cytomegalovirus, kommer sannolikt att vara lägre än normalt.

Miljömässiga orsaker

Foster som utsätts för tobaksrök, droger och alkohol i livmodern är mer benägna att drabbas av hämmad fostertillväxt. Av denna anledning är det rekommenderat att gravida kvinnor undviker dessa ämnen.

Diagnos

Inte alla små foster lider av hämmad fostertillväxt. T. ex. mindre mödrar har sannolikt mindre, helt normala barn. Ultraljud är den primära diagnostiska verktyg som används för att avgöra fostrets storlek. Om ett foster inte mäter normalt, kan en läkare använda frekvent ultraljud att spåra barnets viktökning över tiden.

Behandling kvinnor som bär ett barn med hämmad fostertillväxt syndrom kommer att följas noga under hela graviditeten. I vissa fall kan fostret att levereras i början för att förbättra sina chanser att växa mer normalt utanför livmodern.

Komplikationer

I svåra fall av hämmad fostertillväxt, kan fostret dör i magen. Andra barn föds för tidigt, vilket kan orsaka andra komplikationer, till exempel problem som reglerar temperatur, respiratory distress syndrome, ökad risk för blödning och ökad risk för nekrotiserande enterokolit, trombocytopeni och njursvikt. Trots alla de associerade riskerna kommer många barn som diagnostiseras med hämmad fostertillväxt syndrom frodas när de väl är utanför livmodern.

Previous:nothing Next:gastroenterit orsaker

Relaterade artiklar


 • hur man desinficera och rengöra en svamp
 • hjärtarytmier symptom hos kvinnor
 • hur en synundersökning verk
 • vad är användningen av en injektionsflaska?
 • hur man ökar ditt barns hjärnkapacitet det gamla fashoined sätt
 • hur lätt spädbarn hosta
 • vad betyder blödning i premenopause visar?
 • Vilka är riskfaktorerna för barnfetma?
 • naturliga sätt att stimulera sammandragningar
 • hur man äter en kost klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com