hem rättsmedel för barns öronvärk

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-03
Earaches är mycket vanliga hos barn. De kan orsakas av allergier, öroninflammationer, kallt och blåsigt väder eller lufttryck. Även svåra infektioner ofta kräva behandling med antibiotika eller ens kirurgi finns det ett antal huskurer som kan hjälpa till att lindra smärta öronvärk naturligt

behandling med värme eller kyla

Att sätta en värmedyna varm kompress över örat kan bidra till att lindra smärta. Ett enkelt sätt att göra en sådan komprimera är att sätta en handfull ris inuti en gammal, ren strumpa, slips det stängt, och värm i mikrovågsugnen. Du kan också använda en hårtork för att blåsa varm (men inte het) luft direkt in i örat. I vissa fall kallt är också effektiv för öronvärk smärta --- du kan prova att sätta en kall pack eller kall tvättlapp över örat och hålla den på plats i ca 20 minuter om det verkar för att lindra smärtan.

Oil Treatment

Olja kan vara mycket lugnande för en inflammerad trumhinna. Placera några droppar olivolja, ricinolja eller mineralolja i ditt barns öra. Om du vill kombinera värmebehandling med oljan behandling kan du försiktigt värma oljan först, men vara mycket noga med att inte göra det för varmt eftersom det kan skada trumhinnan.

Over-the-Counter och receptbelagda läkemedel

paracetamol, ibuprofen eller naproxen kan hjälpa till att lindra ditt barns öronvärk smärta. Ge inte aspirin till ett barn eller ung vuxen under fyllt 20 år, eftersom aspirin har kopplats till Reyes syndrom, en sällsynt men dödlig sjukdom som påverkar levern och hjärnan. Over-the-counter Örhängen kan också vara effektiva, som är receptbelagda droppar såsom Auralgan.

Tuggummi

Om ditt barn är gammalt nog att tugga tuggummi säkert, detta kan bidra till att lindra en del av trycket på hans inre öra. Tuggummi rekommenderas särskilt när det gäller earaches väckt den genom att rida i ett flygplan. Suger på godis, gäspningar, och dricker vätska hjälper också till att minska trycket och kan lindra ont i öronen något.

Träffa en läkare

Om ditt barns öronvärk är allvarlig eller kvarstår i mer än två dagar, eller om andra symtom, såsom yrsel eller svår huvudvärk är närvarande, bör du rådfråga ditt barns läkare. Läkaren kommer att försöka avgöra orsaken till öronvärk, och om det fastställs att öronvärk beror på en infektion, är en kurs av antibiotika ofta ordineras. Om earaches är återkommande, utför läkaren ibland ett enkelt kirurgiskt ingrepp som innebär införandet av små rör i trumhinnorna.

Previous:nothing Next:hämmad fostertillväxt syndrom

Relaterade artiklar


 • hur man kan stärka barns muskler
 • hur du kan hjälpa din fru att minska stress
 • effekterna av att dricka efter den första trimestern av graviditeten
 • Vad är definitionen av hälsa triangel?
 • hur man läser en ultraljudsundersökning
 • hur man kan slå endometrioisis 84 - förstå alternativ för att ha childrenafter livmoderslemhinnan hysterektomi - surrogatmödrar
 • hur du håller ditt barn säkert i sommar
 • Hur man känner igen löss och bli av med det
 • vad som orsakar valkar
 • hur man arbetar en defibrillator
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com