hudproblem efter 40

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-12
Om du hamnar bor på en mogen, ålderdom, som många av oss hoppas, kommer du att se en förändring i huden. Det är oundvikligt. Du kan dock vara aggressiva i vården av din åldrande hud och hindra det från ytterligare skada

Torrhet

Allt förändras med tiden och ålder, inklusive huden. Det blir torrare, enligt Uihealthcare. com. Det finns dock vissa åtgärder du kan vidta för att hålla sig torr, kliande hud i schack. Får inte bada varje dag och när du håller din bad eller dusch kort. Använd varmt vatten. Om du simma i en klorerad pool, alltid skölj omedelbart efter spännande poolen. Köpa och använda mild tvål, till exempel en som innehåller glycerin och rengöringscreme. Alltid smörja hela kroppen med lotion efter bad. Gör det medan du fortfarande är fuktig eftersom det kommer att försegla fukt i. Om ditt hus är torr, köp en luftfuktare. Undvik koffein, kryddstark mat och sprit.

Solskador

Du kan redan ha solskador, vilket manifesteras via rynkor, lever (ålder) fläckar, hudcancer, hud strävhet och vidgade blodkärl. Inte ytterligare förvärrar de rådande problemet genom att fortsätta att gå ut i solen utan att först ansöka solskyddsmedel.

Exfoliativ dermatit

Uihealthcare. com förklarar att det finns ett tillstånd som kallas exfoliativ dermatit, vilket är mycket vanligt hos män över 40 års ålder. Huden peeling eller byggnader överdrivet och kan kännas trånga. Hår kan falla ut i det område där peeling och utsöndring sker. Detta kan orsakas av sjukdomar, såsom malignitet, leukemi och autoimmuna brister, samt genom att de läkemedel som du tar. Gnid stället repa på din kliande hud, behandla tillståndet med antihistaminer eller steroider (enligt anvisningarna från din läkare) och krämer och lotion.

Stasis Dermatitis

Kvinnor över 50 år, får kvinnor lider av stas dermatit , som är en hudåkomma som resulterar i torr, fjällande, öm, röd och svullen hud. Detta händer på grund av sammanslagning av vattnet i underbenet, vilket är resultatet av dåligt blodflöde i venerna. Om du kliar den torra huden, kan sår och blåmärken resultat. Håll benen högt och insvept i en elastisk binda som inte är så hårt att det kommer att begränsa cirkulationen ännu mer. Fråga din läkare om lämplig medicinering.

Andra problem

Äldre hud är helt enkelt annorlunda än ungdomlig hud och kräver uppmärksamhet och möjligen olika krämer och lotion än vad du använde när du var yngre. Vår porerna börjar bli större på våra 30-talet. De blir framträdande i första hand kring vår haka, näsa och på våra kinder. Rynkor visas och våra pigment kan bli ojämn. Blotchiness kan uppstå, enligt Girl. com. Våra hy kan bli matt ut, och vi kan utveckla en tendens till brustna blodkärl under våra ögon. Vår hud lossnar på vår jawline. En del av detta är helt enkelt genetik, andra problem har skapats genom åren på grund av för mycket solexponering och rökning. Håll dig hydratiserad från insidan och ut, äta ordentligt, få din vila, skydda dig från solen och återfuktar.

Previous:nothing Next:hur man kan förebygga cancer genom att öka ditt immunförsvar

Relaterade artiklar


 • hur man vara medveten om att bestrålning av livsmedel får svälta oss
 • hur man gör ett örtbad väska för baby
 • fakta Medicare om
 • neti pot alternativ
 • hur man betygsätta Sedona-metoden
 • hur man kan slå endometrioisis 82 - förstå graviditetsdiabetes lufttrafikföretag efter endometrisl hysterektomi
 • tecken på en hjärtinfarkt hos kvinnor
 • hur man ökar ditt barns hjärnkapacitet det gamla fashoined sätt
 • hur man ska bekämpa bli av influensan
 • återvinningsgrad definition
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com