hur man vet hur snart att ta ett graviditetstest

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-22
Om du försöker bli gravid eller om du tror att du möjligtvis skulle kunna vara gravid du kanske undrar hur snart att ta ett graviditetstest. Ett graviditetstest åtgärder Mängden hCG (ett hormon som produceras av din kropp under graviditeten) i din urin. Dessa små tester kan vara lite på dyr sida, så du vill inte Wast dina pengar genom att köpa 10-15 eftersom du testar innan du borde. Här är några åtgärder att vidta för att veta när du ska ta ett graviditetstest

Du behöver:. .
Kalender


1.
Om du vill veta hur snart att ta ett graviditetstest, ska du verkligen lära känna din cykel. Många kvinnor tror felaktigt att de alla är på en 28 dagars cykel och de har ägglossning på dag 14. Vissa kvinnor kan få en 30 dagars cykel, eller de kan ha att 28 dagars cykel och ägglossning sent. Ta en kalender och markera den första dagen av din tid. När du nästa period kommer, markera den dagen. Räkna dagar mellan att se hur länge din cykel är. Om du kan, diagram ut det här i flera månader. Ägglossning kan vara lite lite svårare att avgöra. Se resurserna nedan för länkar om hur man berättar när du ägglossning.
2.
Vissa graviditetstest kan plocka upp mycket små nivåer av HCG och hävdar att de kan upptäcka graviditet fem dagar innan mens ska börja. Varje kvinnor skiljer sig för hur hennes hormonnivåer ökar, så testet kanske inte kan upptäcka det fem dagar tidigare. Om du är orolig och vill prova en av dessa tester, titta på din kalender och se när din tid är väl att starta. Räkna fem dagar tillbaka och ta graviditetstest samma dag. Om det är positivt, är du förmodligen gravid, men om det är negativt, inte nödvändigtvis betyda att du inte är.
3.
Om du har fått ett negativt resultat, så hårt eftersom det kan vara, bör du vänta flera dagar innan återta ett graviditetstest. Du kan ha ägglossning sent, eller din hormon nivå är ännu inte tillräckligt hög för att upptäckas på testet. Helst vänta tills dagen efter din mens skulle starta. Kom ihåg att om du är gravid, kan du uppleva några implantation blödning under denna tid. Det kan verka som en riktigt ljus period, men det brukar bara varar ungefär en dag och är brun eller rosa färgad slemhinnor.
4.
Om graviditetstestet är fortfarande negativt och du inte har hade en period, vänta en vecka innan du tar en annan graviditetstest eller ring din läkare för att få ett blodprov. Det är inte ovanligt att en normal graviditet att ha en negativ hem resultat graviditetstest i två till tre veckor efter en missad tid.

Tips och varningar


 • köpa graviditetstest som hävdar att upptäcka hormonnivåerna tidigt. Dessa tester är generellt mer känsliga och är mer benägna att ge dig ett exakt resultat runt den tid du förväntas ha din mens.


 • Previous:nothing Next:hur man kan planera långsiktig vård

  Relaterade artiklar


 • livsmedel som förhindra prostatacancer
 • prostataförstoring rättsmedel
 • orsakerna till stickningar i fötter
 • Vilka är orsakerna till återkommande bältros?
 • hur man besluta om att ge ditt barn för adoption
 • Hur ser vi med våra ögon?
 • hur man handskas med lätt fotproblem
 • fentermin effekter på ett foster
 • hur man ser ut och känns ung med dessa 5 enkla steg
 • fakta Medicare om
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com