hyperbar syrgasbehandling biverkningar

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-08-31
Hyperbar syrgasbehandling (HBOT) har att behandla patienter sedan 1662. Trots att det är nyligen vunnit erkännande, effektivitet dess fördelar och är väl etablerad. Med användning av state-of-the-art utrustning HBOT har utvecklats som ett av de mest lovande former av behandling för såväl fysiologiska som psykologiska sjukdomar. Men precis som andra former av behandling, HBOT möjligen kan orsaka en rad mindre till större biverkningar

behandlingens art

Termen "hyper" avser en ökning, och "barium" avser tryck. Därför är HBOT en behandling som förvaltar 100% syre vid högre än normalt tryck. Genom att sätta patienten i en pressad kammare, är patienten nedsänkt i rent syre. Som ett resultat kan behandlingen kroppen att lösa upp tio gånger mer av den normala syre absorberas i blodplasma och celler kropp. Detta gör HBOT att främja läkning och välbefinnande. Dock i vissa fall utsätta patienter i en trycksatt kammare, ibland orsaka biverkningar.

Vanliga biverkningar

I allmänhet är HBOT mycket säker, och dess biverkningar är minimala. De vanligaste biverkningarna skulle vara tillfälligt trauma på öron och bihålor eller barotraumas på grund av tryckförändringar. De besvär som orsakats av den trycksatta miljön kan upplevas som behandlingen fortskrider men är omedelbart med att den är klar behandlingstillfälle. Dessa vanliga biverkningar är oftast hanterbara och kan lätt avlösas av avsvällande medel. Med rätt teknik att administrera HBOT rutiner, kan patienten undvika biverkningar.

tillfälliga biverkningar

tillfälliga förändringar i syn och trötthet kan upplevas med långvarig HBOT behandling. Detta är också orsakas av tillfälligt uppehåller sig inom en trycksatt kammare. Dessa biverkningar är vanligtvis små och bör inte vara ett bekymmer, för de normalt passerar en liten stund efter behandlingstillfälle. Därför vid schemaläggning ett behandlingstillfälle, patienter som behöver resa eller återvända till arbetet bör ställa tillräckligt med tid för dem att koppla av efter behandling.

Sällsynta biverkningar

Syre toxicitet är en av de allvarligaste (och, Tack och lov sällsynta) biverkningar av HBOT. Syreförgiftning leder ofta till kramper, CNS-och lungsjukdomar. En annan ovanlig biverkning skulle bli klaustrofobi. Detta kan dock förhindras genom att upprätthålla kommunikationen inom avdelningen, göra avslappningsövningar och genom att patienten under sedering. Patienter med grå starr kan påskynda mognaden av deras grå starr, men dock HBOT inte orsaka grå starr

Varning

HBOT kanske inte är säker för människor med vissa hygienkrav. . Personer med astma, medfödd spherocytosis, hög feber, optisk neurit, övre luftvägsinfektion och virusinfektioner samt gravida kvinnor, löper hög risk att drabbas av mindre allvarliga biverkningar när de genomgår HBOT. Dessutom är behandlingen riskabelt för personer som är under graden för cisplatin, disulphiram och doxorubicin medicinering, för att dessa läkemedel har en tendens att bli giftigt vid höga tryck.

Previous:nothing Next:orsaker till ovanliga ledvärk

Relaterade artiklar


 • hur man ökar ditt barns hjärnkapacitet det gamla fashoined sätt
 • Attention Deficit Hyperactivity Disorder
 • hur man kan öka testosteron nivåer i en kvinna
 • Plavix biverkningar - trötthet
 • rättsmedel för darrningar i händerna
 • grupp B-streptokocker behandlingar
 • elektrisk muskelstimulering behandling av ärrvävnad på knäet
 • hur är en Tubal återföring ligering gjort?
 • de typer av östrogen grädde
 • långsiktig behandling för alkohol
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com