ibuprofen biverkningar hos äldre

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-08-14
De äldre kan vara känsligare för biverkningar av Ibuprofen, särskilt biverkningar med mag-tarmkanalen och njurarna. Ibuprofen kan förvärra symtomen av befintliga förhållanden och kan bidra till utvecklingen av andra sjukdomar

Mage

Ibuprofen blockerar ett enzym som ansvarar för skapandet av prostaglandiner. Prostaglandiner utlösa bildandet av en slemhinna lager i magen. Detta lager skyddar magen väggen av de syror som används i matsmältningen. Användning av ibuprofen kan bidra till utveckling av hål inom denna slemhinna foder, vilket gör att sår bildas. Ibuprofen kan också orsaka befintliga sår förvärras.

Bowel

De äldre är mer benägna att drabbas av tarm-relaterade problem. Ibuprofen kan orsaka magkramper. Diarré är ett mer vanligt symptom till följd av användning av ibuprofen. Förstoppning är mindre vanlig, även ibuprofen kan orsaka. Ökad gasbildning också kan leda till. Buken uppsvälldhet kan leda, oavsett om det åtföljs av väderspänningar eller förstoppning.

Njurfunktion

Människor som lider av kronisk hjärtsvikt är mest sannolikt att drabbas av nedsatt njurfunktion. Ibuprofen kan minska blodflödet till njurarna minskar deras effektivitet. Njurarna filtrerar blodet och upprätthålla elektrolytbalansen som strömmar blod genom det njurartärerna. Ibuprofen kan också minska mängden näringsämnen och andra molekyler som lämnats till nedsatt vävnader för fullgod funktion. Av dessa skäl bör de som lider av njursjukdom inte använda ibuprofen.

Leverfunktionstest

De äldre är mer benägna att ha några leverskador. Förhöjda levervärden är vanligare hos äldre som lever förlorar en del av sin förmåga att avlägsna bilirubin från blodet och förbereda den för utsöndring. Vissa leverskada kan förekomma på grund av medicinering eller alkohol. De med leverskada är mer benägna att uppleva sämre tecken och symtom på grund av användning av ibuprofen. Detta kan inkludera gulsot, illamående, kräkningar, ödem och försämrad leverfunktionstester.

Blödning

Många av de äldre på medicin för att förhindra uppkomsten av blodproppar, eller för att behandla hjärt-kärlsjukdom. Baby aspirin är ofta icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) i valet för att främja hjärt-och kärlhälsa. Ibuprofen är också en NSAID, även om dess koagulera minskar förmån inte räcker lika länge som acetylsalicylsyra (timmar jämfört med dagar). Ibuprofen kan leda till lättare blödning och långa koagulera. Det kan också orsaka näsblod och blödande tandkött.

Previous:nothing Next:hur man får p-piller vid planerade föräldraskap

Relaterade artiklar


 • prenatal vitaminer effekter på män
 • hur man kan slå endometrios 33 - förstå EKG och bröst röntgen före hysterektomi
 • hur man kan slå premenstruella syndrom - serie av premenstruella syndrom (PMS) artiklar
 • Vilka är symptomen på låg kaliumhalt i barn?
 • Vad är orsakerna till och behandling av låg testosteron?
 • Definitionen av social emotionell utveckling
 • hur man upptäcker diabetes hos barn
 • Vad är sorg rådgivning?
 • hur man kan slå endometrioisis 82 - förstå graviditetsdiabetes lufttrafikföretag efter endometrisl hysterektomi
 • preventivmedel påverkan på graviditetstester
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com