kan prostatacancer botas?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-07
Cancer är ett stort bekymmer för de flesta människor som bor i USA. Centers for Disease Control and Prevention anger att under 2008 var cancer den vanligaste dödsorsaken annat än hjärtsjukdom. Förutom hudcancer, är prostatacancer den vanligaste typen av cancer och drabbar en av sex män. Även om det är behandlingsbar, särskilt om fångad i ett tidigt skede, finns det inget botemedel finns för närvarande för prostatacancer

Tidsplan

American Cancer Society åtgärder överlevnad av den procentuella andelen människor som överlevt efter en viss tid har gått sedan deras första diagnoser. Detta mäts i steg om fem år och enligt ACS finns det en 100 procent överlevnad efter de första fem åren. Överlevnaden för patienter med prostatacancer att göra minskar med tiden-15 år efter den första diagnoserna av prostatacancer, är överlevnaden 76 procent.

Identifiering

Som med de flesta cancerformer, prostatacancer är mest effektivt när cancern upptäcks tidigt. Detektionsmetoder som PSA (prostataspecifikt antigen) och DRE (digital rektal examination) är vanligt förekommande. De flesta läkare rekommenderar att kvinnor börjar ta emot dessa prov efter 50 års ålder. Även om ingen detektionsmetod är full bevisning, hitta cancer tidigt innebär det att behandlingen påbörjats tidigare och eventuellt rädda en persons liv.

Symtom

Prostatacancer i ett tidigt skede brukar inte orsaka någon märkbar symtom, vilket är ett skäl som filmvisning är viktiga. Vanligtvis när symtomen börjar dyka upp, liksom svårigheter att urinera eller att få erektion, är cancer i ett senare skede. En del av dessa samma symtom tyder på andra frågor som kan ha något att göra med prostatacancer, såsom prostatit.

Behandlingar

Det finns många behandlingar som är tillgängliga för patienter med prostatacancer. Cytostatika är ett alternativ, tillsammans med strålningen. Denna kombination är typiskt för patienter med prostatacancer. Läkare använder också hormonbehandling för att slåss mot sjukdomen. En utväg är prostatektomi, vilket är avlägsnande av prostatakörteln. Andra läkare väljer att bara titta och vänta, eftersom vissa tumörer i prostatan växer så långsamt att de inte utgör ett omedelbart hot mot patientens hälsa.

Förebyggande /Lösning

Prostatacancer drabbar fler svarta hanar än vita män . Svarta män måste hålla ett mycket vakande öga på sin prostata genom att ha visningar regelbundet och hålla en bra kost och träningsprogram. Alla män över 50 år löper större risk, så årliga filmvisning högt föreslog. En mans kost och livsstil påverkar också hans risk för prostatacancer. Hälsosam livsstil kan förhindra sjukdomen.

Missuppfattningar

Prostatacancer är inte nödvändigtvis en mördare, om fångsten och behandlas tidigt. Enligt Prostate Cancer Foundation, som för närvarande finns över två miljoner män som lever med prostatacancer. Det är en sjukdom som kan behandlas och upplevt.

Previous:nothing Next:symptom på mjölkprotein allergi hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man ultraljud en lever
 • hur man kan slå endometrioisis 89 - är östrogensubstitution nödvändigt efter livmoder hysterektomi
 • är viktökning ett tecken på klimakteriet?
 • cigarettrökning & hälsorisker
 • hur man anser dig
 • Vilka är riskerna med p-piller?
 • hur du tar bort vaccinationer från kroppen
 • vad är normal kroppstemperatur?
 • barn migränbehandling
 • hur har tvillingpojkar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com