klumpfot problem

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-01
Ett barn föds med en klubb fots på cirka 1000 förlossningar. Pojkar är mer benägna att ha detta villkor än flickor men ingen verkar veta varför. Det finns kirurgiska och icke-kirurgiska ingrepp som kan göras för att hjälpa räta och sträcka på barns klumpfot så att han kan röra på

Du behöver:. .
Viljestyrka
Den Affirmation Ticker Software.
Nikotin ersättningsprodukt.

en eller båda fötterna

En helt friska barn kan vara född med en klumpfot. En klubb foten är inte en indikation på att det finns andra fysiska missbildningar lurar. Klumpfot är en gemensam defekt, enligt Mayoclinic. com och kan påverka en eller båda fötterna. Det är inte ett smärtsamt tillstånd tills barnet börjar gå och då kan det skapa alla typer av problem.

Utseende

Detta villkor fick sitt namn eftersom foten liknar huvudet på en golfklubb. Foten är vriden och vänt på en skarp vinkel. Några fall av klumpfot är milda medan andra är svåra.

Effekter

När ett barn har en klumpfot, hans ben, liksom hans kalv och fot, kommer att vara mindre och kortare än det opåverkade benet. Den typiska klumpfot funktioner tår som pekar nedåt samt en aktiv vridning av främre delen av foten. Foten kommer att vila på den yttre gränsen. Det kommer inte att bli mycket flexibilitet i foten och foten kommer att vara onormalt formade förutom inåt. Hälsenan, hälen sladden, kommer att vara stram.

Begränsningar

Det är viktigt att ditt barn klumpfot s rättas till, så mycket som möjligt, eftersom att försöka gå på det kommer bli svårt och smärtsamt. Clubfeet kan leda till artrit, en annan hälsofråga. Dessutom är foten inte kommer att se "normal" och detta kan skapa problem kroppen på bilden för ditt barn när han blir äldre. På grund av den vridning av foten, kommer ditt barn inte att kunna gå på hans fotsulor så att han kan gå på bollar eller ens på utsidan av foten, eller i ett värsta scenario, på toppen av sin fot. Walking detta sätt kommer att stunt den naturliga tillväxten av ditt barns vadmusklerna. Ditt barns sätt att gå kommer att bli en oortodox gångstil och ditt barn är benägna att utveckla sår och förhårdnader på foten eller fötterna om han går i de ovan beskrivna sätt.

vasoaktiva läkemedel

Den medicinska samfundet har ännu inte fastställt vad som orsakar klumpfot, men det är Boston Medical Center genomföra en undersökning för att se om det finns en länk, som är misstänkt, mellan kärlhämmande under tidig graviditet och en klubb fot utvecklas. Vasoaktiva läkemedel, såsom icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, decongestants och cigarettrök har förknippats med andra missbildningar som tros vara resultatet av vaskulära störningar, enligt Researchresources. bumc. bu. edu.

Previous:nothing Next:steroid behandlingar för astma

Relaterade artiklar


 • hur man använder en online symptom checker
 • blodtryck medicin effekter på muskler
 • hur lager en första hjälpen kit för din blöja väska
 • hur man upptäcker diabetes hos barn
 • hur man undviker erektil dysfunktion bedrägerier
 • barn migränbehandling
 • hjärtarytmier symptom hos kvinnor
 • orsakerna till sängvätning hos barn
 • rotavirus symtom hos spädbarn
 • barnreumatologi sjukdomar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com