kognitiva barns utveckling steg

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-08-18
Kognitiv utveckling avses ett barns förmåga att samla in och bearbeta sensorisk information, inklusive förmågan att minnas, att lösa problem, konstruera tankar och fatta beslut. Kognitiv utveckling påverkas av både genetik och lärande miljö, den börjar när barnet är först utformades (fortfarande i livmodern) och fortsätter genom vuxenlivet

Du behöver:
vätskor
. . Bland mat.
Anti-diarré medicinering.
. Lactobacillus acidophilus

medfödda förmågor

Innate förmåga är den kognitiva färdigheter som ett foster utvecklas i livmodern, de är genetiska faktorer ett barn ärver från sina föräldrar. Några av oss är begåvade med vokala färdigheter, talanger musik eller konstnärliga förmågor, och dessa är exempel på medfödda förmågor. Tänk på att vem som helst kan utveckla talanger inom något område, men de med medfödda förmågor på detta område är naturligtvis mer begåvade. Medfödda förmågor är de faktorer om vår naturliga själv att vi inte kan ändra.

Sensorisk Skills

som ett barns sensoriska färdigheter utvecklas, utvecklar han förmågan att se saker och förstå vad de är, hör saker och veta vilken riktning ljud kom ifrån och saker kontakt och lära sig vad saker känns bra och vad saker mår dåligt. Sensoriska kunskaper börjar utveckla så snart barnet är fött, barnet kommer att börja se saker, följa saker med ögonen och vänja sig vid att bekanta föremål och människor

Motorisk

Motorik utvecklas i samma. tid sensoriska färdigheter utvecklas och hänvisar till ett barns förmåga att producera muskelrörelser. Motorik tar mer tid att utveckla och innefatta aktiviteter som krypa, gå, springa, tala och skriva. Motorik låta barnet att uttrycka vad han tycker om en upplevelse.

perception och kognition

kognitiva färdigheter utvecklas som en följd av de andra tre etapper och bygga på varje av dem, vilket ger barnet möjlighet att komma ihåg saker, tala, läsa, tänka kritiskt och förstå och uppfatta världen runt omkring honom. Kognitiva färdigheter är lätt manipulerade och kan stärkas för att göra lärandet nya koncept lättare för ett barn.

Instruktiv Skills

UTBILDNING färdigheter är beroende av ett barns kognitiva förmågor och får lära sig att barn i en skolmiljö. Instruktion färdigheter innehålla saker som språk, sammansättning och aritmetik. Även detta stadium handlar om att lära färdigheter som kan utvidgas, är en bas av kognitiva färdigheter som krävs för barnet att upprätthålla och förstå dessa nya verktyg färdigheter.

Överväganden

Att förstå dessa stadier av kognitiv barns utveckling ger föräldrar möjlighet att igen när deras barn har problem, till exempel autism och cerebral pares. Tillsammans med tidig identifiering av problemen, förstå de olika stegen ger föräldrar möjlighet att hjälpa sina barn med utveckling av varje färdighet.

Previous:nothing Next:Vilka är de behandlingar för tarmparasiter hos barn?

Relaterade artiklar


 • Definitionen av social emotionell utveckling
 • hur du tar bort vaccinationer från kroppen
 • Hur sluta röka för gott med hjälp av en positiv daglig bekräftelse teknik
 • vad är en colonic?
 • hur man kan öka höjd
 • hur man kan slå endometrioisis 76 - förstå sjukhus för endometriehyperplasi hysterektomi
 • typiskt barn utvecklingsstadier
 • hur en synundersökning verk
 • vad är orsakerna till fosterdöd?
 • Vad är pH av magsyra?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com