njursten symptom hos män

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-29
Njursten är små, massiva klumpar som kan bildas när salter och mineraler förhärdas kristaller i njurarna. Normalt är de tillräckligt små för att passera oupptäckt. Om stenarna blivit tillräckligt stora, kan de fastna i urinledaren, röret som bär urin från njuren till urinblåsan. Njursten är fyra gånger vanligare hos män än hos kvinnor

Du behöver:.
Gamla vuxna strumpa
. ris.
nål.
. Gänga

Typer

Njursten faller vanligen in i fyra kategorier: stenar kalcium, urinsyra stenar syra, cystinstenbildning och struvitstenar. Kalcium och urinsyra stenar syra är vanligare hos män än kvinnor. Kalcium stenar är det vanligaste, oftast återfinns i åldrarna 20 och 30. De kommer sannolikt att återkomma, ofta inom fem år efter den första stenen. Kalcium kan kombinera med andra ämnen för att bilda stenen. Det vanligaste ämnet är oxalat, som finns i många livsmedel. Urinsyra stenar kan uppstå med gikt eller kemoterapi.

Symtom

Intensiv smärta i samband med njursten kallas njurkolik. Svår smärta kan påverka en eller båda sidorna av ryggen. Spasmer i olidlig smärta ursprung i ryggen under revbenen kommer att stråla runt på buken och ibland till ljumsken och könsorgan. Urin kan bli grumligt eller blodig och kan utvecklas en obehaglig smell. You kan känna sig sjuk eller illamående och kan känna en täta urinträngningar. Du kan få feber och frossa.

Orsaker

Orsaker till njursten inte har påvisats att någon grad av vetenskaplig säkerhet. Kalcium stenar tros vara orsakad av problem i fördelningen och absorption av kalcium och oxalat. Urinsyra stenar skapas av för höga halter av urinsyra i kroppen. Mänskliga kroppens vävnader, vissa alkoholhaltiga drycker och vissa livsmedel som torkade bönor, ärter och lever innehåller puriner som bryts ner till urinsyra. Familjehistoria av njursten ökar risken faktor som gör att äta en kost rik på protein eller inte dricka tillräckligt med vatten. Förlust av en njure, överdriven användning av laxermedel och användning av vissa läkemedel kan också leda till njursten.

Behandling

behandlingar varierar med typ och storlek av njursten. Stenar mindre än 5 mm (en fjärdedel tum) kan ofta passerade naturligt med motion och god hydrering. Medicinering kan rekommenderas för att hjälpa till med någon smärta. Stenar som inte passerar naturligt inom två månader är osannolikt att göra det. Extracorporeal stötvåg litotripsi (ESVL) är det vanligaste sättet att behandla dessa stenar. Använda röntgen eller ultraljud för att lokalisera stenarna är chockvågor passera genom huden till att bryta sten till mindre partiklar. Förfarandet görs oftast under lokalbedövning. Perkutan nephrolithotomy är ett kirurgiskt ingrepp som sysselsätter ett endoskop förs in genom njuren för att ta bort stora stenar i eller nära njurarna.

Förebyggande /Lösning

Flera faktorer kan bidra till att förebygga njursten eller att de upprepas. Drick mycket vätska särskilt vatten och verkliga citronsaft, inte läsk. Kaffe och te om koffeinfritt eller inte kan vara fördelaktigt med måtta. Undvik cola med fosforsyra. Undvik tranbär och äppeljuice eftersom de innehåller oxalater. Låg-salt och låg-protein diet kan hjälpa också. Magnesium och kalium kan bidra till att minska risken för njursten särskilt hos män. Läkemedelsbehandlingar kan användas om kostvanor inte är framgångsrika.

Previous:nothing Next:Effekterna av frön Morning glory





Relaterade artiklar


 • tecken på en hjärtinfarkt hos kvinnor
 • hur man ökar ditt barns hjärnkapacitet det gamla fashoined sätt
 • hur man kan planera långsiktig vård
 • symtom på övre kolon problem
 • kognitiva barns utveckling steg
 • hur du kan hjälpa din fru att minska stress
 • i vilket skede graviditeten slutar du sömnighet?
 • hur man använder naturliga sätt att få arbetskraft
 • prostataförstoring rättsmedel
 • hur man ska behandla ditt barns solbränna




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com