orsaker till ovanliga ledvärk

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-31
Det finns inget mer frustrerande än att vara i smärta hela tiden och inte veta orsaken. Det är särskilt frustrerande när som smärta har att göra med lederna. Fogarna används på dagligen, så när de blir öm och svullen ännu, är det svårt att inte märker. Det finns flera orsaker till ledvärk-det är bara inte alltid klart hela tiden

Du behöver:
gamla vuxna strumpa
. . ris.
nål.
tråden.

hormonrubbningar

Denna speciella orsak till ledsmärta är främst kopplad till kvinnor och deras östrogen nivå. När kvinnor börjar närma menopaus, sjunker deras östrogen nivå upp och sedan ner, upp och sedan ner igen. Denna fluktuation av östrogen orsakar inflammation runt lederna och blir mycket smärtsam. Om du närmar klimakteriet och du har nyligen börjat märka ledvärk som inte var där innan, tala med din läkare om möjligheten att falla östrogennivåer.

Reumatoid artrit

Reumatoid artrit är en autoimmun sjukdom som orsakar inflammation i lederna därför får dem att stelna, sväller och blir smärtsam. Om symptomen är erkända tidigt, då behandlingen är mycket mer framgångsrika. Symptomen av reumatoid artrit är smärta i leder som kommer i par, t. ex. fingrar och tår, och sedan även i fotleder och rygg. Smärta och svullnad kommer att bli mer märkbar på morgonen på grund av en lång tid av inaktivitet. Om du har trötthet, feber och förlust av energi tillsammans med ovanstående symptom, kontakta din läkare.

Bursit

bursit kan orsaka smärta i lederna när vätska runt lederna blir inflammerad och benen gnugga mot varandra. Bursit är vanligare när en viss rörelse upprepas om och om igen, bär ut fodret (eller vätska) kring lederna. Ålder är också en faktor i bursit, vilket gör att vätska som kuddar lederna att bryta ner och gnugga mot varandra. Onset symtom kommer att omfatta kvardröjande smärta som kan vara tråkig eller svår, runt leden, och kommer att se rött och kännas varm.

Giktartrit

giktartrit sker i tårna (främst stortån), fötter, anklar och knän. Det är också vanligare hos män. Det beror på en kraftig ökning av urinsyra i blodet som bildar hårda kristaller som driver upp mot lederna. Giktartrit attacker sker mer på kvällen efter det finns gott om blodflödet och aktiviteten under hela dagen. Attacker kan hända en gång, som vanligtvis varar dagar åt gången eller ofta, har bara några timmar eller dagar i mellan attackerna. Symtomen omfattar extrem ömhet, rodnad, svullnad och en skarp huggande smärta. Det rekommenderas att även om attacken händer bara en gång bör du kontakta din läkare.

Osteorarthritis

Osteorarthritis är en uppdelning av brosket i lederna, som tänds subtilt, vilket innebär att endast en molande värk mild efter aktivitet. Detta kan pågå i många år innan förvärras. Osteorarthritis kan påverka varje skarv, men det är mer vanliga i händerna, knän, höfter och ryggrad. Många gånger osteorarthritis kommer dröja i ett område under en lång tid innan vi går vidare till andra delar av kroppen. Ofta stannar det avskilt i ett område. I själva verket visar forskningen att osteorarthritis i händerna som är kopplade till ärftlighet, vilket innebär att det ligger i släkten. Kontakta din läkare om du tror att du har osteorarthritis.

Previous:nothing Next:sömnapné hos spädbarn

Relaterade artiklar


 • hur man kan slå endometrioisis 81 - förstå alternativ för att få barn efter livmoder hysterektomi
 • uttorkning symtom hos småbarn
 • varför inte köra näsan när barometern faller?
 • hur man anser dig
 • effekterna av att dricka efter den första trimestern av graviditeten
 • Hur sluta röka just nu
 • hur du tar bort vaccinationer från kroppen
 • symtomen på en spastisk kolon
 • Vad är sorg rådgivning?
 • rättsmedel för ett barns hosta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com