orsakerna till stickningar i fötter

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-20
En stickande känsla i fötterna kan vara obekväma. Många försöker skaka sina fötter eller massera dem i hopp om känslan kommer att försvinna. Men ibland måste du hitta källan till stickande att lindra det. Det finns många orsaker till stickningar i fötter, även känd som fot parestesi. Hitta orsaken är det första steget i att stoppa ditt obehag

Nerve Dysfunction

Den vanligaste orsaken till stickningar i fötter är nerv problem. En skada på en nerv kan orsaka en stickande känsla i området IT-tjänster. Dessutom kommer en nerv som kommer i kläm eller trycks på med något annat kommer inte att fungera ordentligt och möjligen orsaka stickningar.

Dålig blodcirkulation

Om ditt blod inte cirkulerar ordentligt, domningar och stickningar i yttersta extremiteterna (händer och fötter) kan förekomma. Det händer och fötter är de första kroppsdelar som påverkas av dåligt blodflöde. Kvar i samma position, oavsett om det är sittande eller stående, sittande på fötterna, eller har plack bygga upp i benen, kan alla bidra till dålig cirkulation.

Medicinering

Foot stickningar kan ibland vara en bieffekt av ett läkemedel du tar. Även ibland ofarlig, är det viktigt att rådgöra med din läkare om du har stickningar. En drog du tar kan orsaka skada på dina nerver, artärer och vener, eller något annat område av kroppen

Sjukdomstillstånd

Där finns många medicinska tillstånd som kan orsaka stickningar i fötterna. De vanligaste är typ 2-diabetes, hypotyreos och multipel skleros. Även stickningar kan vara ett symtom på dessa sjukdomar är det viktigt att låta din läkare vet om känslan, i fall det finns en annan bakomliggande orsak eller ditt tillstånd förvärras.

Brutet ben

Ett brutet ben i foten eller tår kan vara en orsak till stickningar i fötterna. Om du nyligen har skadat området och stickningar åtföljs av smärta och /eller svullnad och du har problem att sätta press på foten, kan det vara trasig.

Previous:nothing Next:symtom på övre kolon problem

Relaterade artiklar


 • vad är en Reiki session?
 • hur många artärer ansluter en baby till sin mor?
 • hur man håller från slouching
 • hur man ska bekämpa bli av influensan
 • hudproblem efter 40
 • Definitionen av social emotionell utveckling
 • kan prenatal vitaminer orsaka illamående?
 • symtom på sköldkörtelrubbningar problem under graviditeten
 • steroid behandlingar för astma
 • varning om barn & hostmedicin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com