premenstruella syndrom symtom

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-19
Sjuttiofem procent av kvinnor som menstruerar lider av premenstruella syndrom (PMS). Trots det stora antalet kvinnor som lider av dessa symptom, rapporterar kvinnor ett brett spektrum av olika symptom. Normalt är PMS värre för kvinnor mellan 20 och 40, även om kvinnor i alla åldrar kan drabbas av tillståndet. Erkänner att symtomen kan hjälpa dig att hitta rätt behandling

Orsaker

Trots att medicinska forskare inte vet exakt vad som orsakar PMS-symptom, tror de förändringar i hormonnivåer förmodligen utlösa åtminstone en del av förändringarna. Kemikalier i hjärnan förändras under hormon svängningar, vilket leder till märkbara humörsvängningar i samband med PMS. Även om det var en gång trodde att stress kan utlösa symtomen, är detta nu tros inte vara fallet. Stress kan göra symtomen förvärras, dock.

Fysiska symptom

Symtom som förknippas med PMS kan komma i både fysisk och känslomässig typer. Kvinnorna kommer inte nödvändigtvis lider alla dessa fysiska symptom, men de kan lida av många av dem. Huvudvärk, väderspänning, matsmältningsproblem, muskelvärk och ömhet i brösten är vanliga symtom som kan uppstå kring tiden för menstruation. Kvinnor kan känna sig mer trött och kan märka mer ansiktet finnar.

Beteende Symtom

PMS-symptom också kan påverka ditt humör och beteende. Du kan känna dig som om dina känslor är utom kontroll. Du kan märka en ökning av ångest och spänning. Sova och koncentrera kan bli svår tills dina hormonnivåer plana ut. Du kan märka vissa livsmedel cravings eller kan äta mer än vanligt. Dessutom rapport många kvinnor som vill bara vara ifred när de har mens. Dessa symtom är alla kopplade till förändringar i hjärnan kemikalier.

Behandling

De flesta kvinnor drabbas av relativt mild PMS-symptom, som kan behandlas med over-the-counter läkemedel, såsom Pamprin eller Midol. Om du lider av allvarliga symtom, kan du minska ibland symptomen med hjälp av p-piller. Hormonerna i p-piller kan bidra till att stabilisera din egen hormonnivåer, som minskar och ibland eliminera symptomen. I mycket svåra fall av PMS, kan du behöva ta antidepressiva läkemedel. Om du fortsätter att ha svår och försvagande symtom kring tiden för menstruation, bör du kontakta en läkare.

Fler svår PMS

Medicinska forskare har nu upptäckt att vissa kvinnor drabbas av en svårare typ av premenstruellt syndrom som kallas premenstruell dysmorphic sjukdom (PMDD). Symptomen liknar de traditionella PMS, som humörsvängningar och socialt tillbakadragande, men förekommer på en mycket mer intensiv nivå. Till exempel kan depression vara så allvarliga att de drabbade har tankar på att skada sig själv. Vissa kvinnor har även fullt utvecklad panikångest när som lider av PMDD.

Previous:nothing Next:hur man återhämta sig från en maginfluensa

Relaterade artiklar


 • hämmad fostertillväxt syndrom
 • hem rättsmedel för barns öronvärk
 • hur man kan hjälpa läka blöjeksem naturligt
 • prostataförstoring rättsmedel
 • effekterna av anestesi på fostret
 • orsaker till förhöjda leverenzymer hos barn
 • orsaker till alkoholmissbruk
 • missbruksbehandling program för tonåringar
 • vad är remifemin?
 • hur man kan förebygga cancer genom att öka ditt immunförsvar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com