prostataförstoring rättsmedel

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-02
Lider av en förstorad prostata kan vara obekväma och till och med vara ett förstadium till ett allvarligt tillstånd. Men ibland prostataförstoring godartade men smärtsamt. Behandla en förstorad prostata kan innehålla flera läkarbesök, mediciner och tentor som kostar en massa pengar, men det finns också flera huskurer man kan försöka behandla en godartad prostataförstoring

Diagnos

Det är viktigt att ha en läkare undersöka din prostata att avgöra om den är elakartad eller det är godartad prostataförstoring eller prostataförstoring. En läkare kommer att avgöra hur allvarlig frågan och besluta om kirurgi eller andra drastiska behandlingar behövs.

Narkotika

Receptbelagda läkemedel finns tillgängliga för att underlätta lider av prostata utvidgningar. Om det är nödvändigt, kommer en läkare att förskriva dem på att upptäcka svullen prostata, men det är tveksamt om dessa läkemedel är nödvändig under de tidigaste stadierna av prostataförstoring. Droger som Finasterid (Proscar) begränsar kroppens produktion av DHT, som är det hormon vanligtvis ansvarar för svullnad av prostatakörteln.

Herbal Alternativ

En del människor föredrar fördelarna med växtbaserade behandling i motsats till läkemedelsindustrin medicinering, och det finns en mängd olika örter som kan behandla godartade prostataförstoring. Örter som brännässla root, Thuja löv, såg Palmetto bär och ingefära, när de används i regi av en läkare, arbetar som inte bara ett diuretikum, men också som en effektiv anti-inflammatorisk. (Se referenser. ) Innan experimentera med växtbaserade behandlingar, måste du först rådgöra med din läkare för information om komplikationer och dosering.

Kirurgi

Operation alternativ varierar beroende på sjukdomens svårighetsgrad, och det finns även minsta möjliga ingrepp för att lindra svullnaden av godartad prostataförstoring. Läkare kan använda små mängder av strålning för att förstöra överskott prostatavävnad, vilket en svullen körtel tillbaka till sin ursprungliga storlek. Det finns också behandling som innebär införandet av en kateter för att tömma vätska som orsakar svullnad, liksom andra former av kirurgi. (Se Resurser. )

Diet

En förändring i matvanor kan avsevärt minska svullnad av prostatakörteln, undvika behovet av radioaktiva operationer och andra invasiva behandlingar. Läkare rekommenderar en fettsnål, vegetarisk kost för män som faller i högriskgrupper. Orsaken till detta är att kroppen bryter ned kött med matsmältningsenzymer, och detta ger DHT. DHT är en av de faktorer som ansvarar för prostata frågor. Klippa ut mejeriprodukter och alkohol från kosten är också användbar för att förhindra prostataförstoring.

Få aktiva

Ledande ett mer aktivt liv främjar en sundare kropp. Även om det inte finns några studier som förbinder motion för behandling prostata skick, det finns en stor mängd forskning som visar att utöva inte bidrar till förebyggande av gemensamma prostata frågor. (Se Prostate Cancer Foundation länken i Referenser. ) Helt enkelt ta en 30-minuters promenad runt kvarteret, i kombination med diet envishet, kan kraftigt minska godartad svullnad av prostata.

Framsteg

Hålla koll på din hälsa är lättare när du håller en dagbok. Skriva ner olika typer av behandlingar som finns och de behandlingar som du har upplevt förstahandsinformation hjälper dig att fatta beslut i framtiden. Håll kontakten med din läkare, och gör månatliga möten för att kontrollera din prostata för att säkerställa att svullnad kvar godartade.

Previous:nothing Next:vad är rotovirus?

Relaterade artiklar


 • hur man upptäcker diabetes hos barn
 • Fördelarna med A-vitamin på huden
 • hur man kan slå endometrioisis 73 - förstå olika typer av anestesi
 • Hur ser vi med våra ögon?
 • orsakerna till sängvätning hos barn
 • biverkningar av levotyroxin & Alvedon
 • om guarkärnmjöl
 • återvinningsgrad definition
 • neti pot alternativ
 • hur man gör ett örtbad väska för baby
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com