ryggproblem orsakade av tung bok påsar

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-01
Att vara en god elev kan vara bra för ett CV eller en högskola ansökan, men det också kan vara dåligt för ryggen, liksom andra delar av kroppen. Bära en bok väska fylld med böcker, en bärbar dator och diverse andra föremål dag efter dag under lång tid kan få dig att gå med dålig hållning, utsläppande påfrestningar på flera olika delar av kroppen, men framför allt på ryggen.

Du behöver:
viljestyrka
. Den Affirmation Ticker Software.
Nikotin ersättningsprodukt.

Orsaker

Att bära en bok väska som väger mer än 10 procent av ens kroppsvikt är redovisade för mycket. Iklädd en bok väska låg på ryggen kan göra att axlarna dras tillbaka, därför böja en ryggrad i en konstig sätt, vilket stam på baksidan. Dessutom bär alla vikten av en bok väska på ena axeln drar att axeln ner, sätta ryggen i en konstig ställning och även ansträngande motsatt axel.

Expert Insight

Dr Wayne Yankus av American Academy of Pediatrics säger att boken påsar sätta barnen ur balans, vilket får dem att ha en hållning som ökar sannolikheten för smärta i nedre ryggen. En studie utförd vid Auburn University rapporterade att boken väskor som är för tunga för sin bärare kan hota utvecklingen taggar. Av de barn som deltog i studien, över hälften led av träningsvärk och ryggvärk, medan andra drabbats av domningar och skuldra.

Andra skador

Överbelastade bok påsar är inte bara ansvarig för ryggproblem men som är den viktigaste frågan. Tung bok väskor har också visat sig orsaka nacksmärta, axlar påfrestningar, huvudvärk och en allmän utmattning när de ge upphov till att behöva överarbete sig. Boka väskor som väger för mycket kan också vara att skylla för vissa fotled skador som de orsakar sina transportörer att gå otillbörligt enligt deras förtryckande vikt.

Potentiella

Det finns vissa hälso-och sjukvårdspersonal som är oroade att tung bok väskor kan så småningom vara att skulden för vissa fall av skolios och andra varaktiga fysiska problem. Även om det inte finns några konkreta bevis ännu att tung bok påsar har orsakat fall av skolios, som endast kan bero på hur nyligen frågan om tung bok påsar har framkommit.

Förebyggande /Lösning

För att förhindra ryggskador från att en bok väska som är för tungt, bör man begränsa vikten av boken påse till 10 procent av sin kroppsvikt. En bok väska med breda vadderade axelband och ett bälte runt midjan kan också vara hjälp för att undvika ryggskador, vilket kommer att undvika bok påsar med ett band eller som är budbärare stil. Om du måste bära många objekt i din ryggsäck på en daglig basis, sedan köpa en som har hjul och ett handtag kan vara det bästa alternativet för att undvika ryggskador.

Previous:nothing Next:klumpfot problem

Relaterade artiklar


 • Definitionen av drospirenon
 • grupp B-streptokocker behandlingar
 • anti embolism stöd strumpa problem
 • vad är en CBC blod arbete upp?
 • neti pot alternativ
 • hur man kan slå endometrioisis 75 - förberedelse för endometriehyperplasi hysterektomi
 • hur man fyller ett recept från Walgreens på telefonen
 • prenatal vitaminer effekter på män
 • hur man kan slå endometrioisis 73 - förstå olika typer av anestesi
 • orsaker till alkoholmissbruk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com