skäl för en missad menstruationscykel

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-05
Majoriteten av kvinnor börjar menstruerande i deras tidiga tonåren och kommer att fortsätta uppleva menstruation i 40-årsåldern eller 50-årsåldern tills de kommer in klimakteriet. De flesta kvinnors kroppar fungera på en 28-dagars menscykel, ägglossning och menstruation i denna tidsperiod. Det är dock möjligt och inte helt ovanligt för en kvinna att missa sin tid beroende på hennes ålder, omständigheter och livsstil. Medan saknas tre perioder i rad indikerar ett tillstånd kallas amenorré, missa en enda period kan vara ett tecken på några villkor som anges nedan.

Du behöver:
viljestyrka
. Den Affirmation Ticker Software.
Nikotin ersättningsprodukt.

Graviditet

En av de vanligaste orsakerna till att en kvinna missar en menstruationscykel är att hon är gravid. Menstruationen är kroppens sätt att bli av material i livmodern som fanns i det fall att en kvinnas ägg befruktas var och en baby började växa där. När en kvinna blir gravid, behöver kroppen dessa material och menstruationen är över. Om en kvinna misstänker att hon saknar en period på grund av graviditeten, bör hon ta ett graviditetstest och kontakta sin läkare.

Viktminskning

Om en kvinna snabbt förlorar vikt, kan hon uppleva en missad menstruationscykel. Detta beror på att kroppen behöver en viss mängd fett för att ägglossning och menstruation. Många idrottsmän och kvinnor med ätstörningar erfarenhet missade menstruationscykeln grund av sin låga kroppsfett procentsatser. De flesta kvinnors kroppar återgår till det normala och åter menstruera när de har återställts till en hälsosam vikt.

Använda eller stoppa Preventivmedel

Om en kvinna tar ett p-piller som inte innehåller tillräckligt med östrogen för henne kropp, kan detta orsaka henne att missa en menstruationscykel. Om så är fallet ska en läkare rådfrågas och preventivmedel recept ändras så att hormonnivåerna återgår till det normala. När en kvinna slutar använda preventivmedel, kan det ta upp till tre månader för hennes kropp att anpassa sig och att komma tillbaka till en normal menstruationscykel. Under den tid som hennes kropp anpassar sig, kan hon missa perioder.

Klimakteriet

övergångsålder är den period i en kvinnas liv när hennes kropp förändras och hon blir oförmögen att fortplanta sig. Även om denna process kan ta många år att genomföra, är en förändring i en kvinnas menstruationscykel ofta en av de första tecknen på klimakteriet. Om en kvinna är mellan 45 och 55 och erfarenheter en missad tid, kanske hon vill att rådgöra med sin läkare i fall det är ett tecken på att hon går in i klimakteriet.

Stress

Stress kan orsaka en kvinna att missa en menstruationscykel. När en kvinna upplever en betydande stress på grund av en livsstilsförändring, död av en släkting eller vän, resa, en skilsmässa eller något annat påfrestande omständighet, får hennes kropp sänka nivån av hormoner den producerar som normalt skulle orsaka ägglossning och menstruation. Utan dessa hormoner, kommer kroppen att ägglossning inte, och hon kommer att uppleva ett missat menstruationscykel. När stressen passerar, bör hennes kropp återgå till det normala.

Previous:nothing Next:vad är tuberös skleros?

Relaterade artiklar


 • Vilka är riskerna med cigarrökande?
 • symtom på slutskedet alkoholism
 • hur du tar bort vaccinationer från kroppen
 • Vilka är orsakerna till återkommande bältros?
 • hur man kan slå endometrioisis 89 - är östrogensubstitution nödvändigt efter livmoder hysterektomi
 • elektrisk muskelstimulering behandling av ärrvävnad på knäet
 • definition av förskott direktiv
 • Vilken typ av kläder bör en nyfödd ha?
 • vad är orsakerna till fosterdöd?
 • fakta Medicare om
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com