som uppfann plåster?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-13
Band-stöd är ett självhäftande förband som faktiskt är ett upphovsrättsskyddat namn varumärke som tillverkas av Johnson Johnson. Band-stöd uppfanns av Earle Dickson för hans fru Josephine i 1921

Historia

Dickson konstaterade att hans fru ofta skära eller bränna fingrarna när du lagar mat. På den tiden var bandage säljs separat som bandage och tejp, men han ville göra det mer hanterbart för egen tillämpning. Han skar bitar av tejp och satte en bit gasbinda i mitten, som han steriliseras. Produkten har vidare till sin arbetsgivare, Johnson Johnson, som börjat avyttra handgjorda dem omedelbart. Den första plåster var inte väl mottagna och fick inte lyfta förrän 1924 då den första maskinen tillverkades plåster gjordes. Med ett PR-trick där företaget gav fri Band-stöd till scouterna och skickade tusentals av dem utomlands för att soldaterna under första världskriget, plåster snart eftersom ett känt namn.

Betydelse

För konsumenten Band-stöd som ett enkelt sätt att täcka små skärsår och brännskador utan att behöva hjälp av en annan person. Band-stöd hjälpte också människor att fortsätta med sina uppgifter efter att de hade täckt såret och inte skulle hindras av bandage och tejp faller isär.

Funktion

plåster fast steriliseras för allmänheten och används som bandage på små skärsår, klipp, skrubbsår och sår. Plåster ska inte användas i stället för stygn.

Överväganden

Idag Band-stöd är ett i hemmet. De blev allt mer populär när på 1950-talet Johnson Johnson började tillverka mönstrade och dekorerade Band-rådgivare. Idag barnen njuta plåster täckt med bilder av leende ansikten, Batman, Spider Man och Spongebob Squarepants.

Fördelar

Band-stöd fungera som ett snabbt sätt att täcka ett öppet sår för att förhindra infektion. De är sterila och därför inte förorenats med utomstående bakterier och är säkra att använda när omedelbart tas ur omslaget.

Previous:nothing Next:vad är en Reiki session?

Relaterade artiklar


 • cigarettrökning & hälsorisker
 • Vilka är orsakerna till återkommande bältros?
 • hjärtarytmier symptom hos kvinnor
 • Hur fungerar hälsenan arbete?
 • hur man har ett barn utan sjukförsäkring
 • tecken på en hjärtinfarkt hos kvinnor
 • Vilka är de behandlingar för jäst infektioner under första trimestern av graviditeten?
 • symtom på slutskedet alkoholism
 • vad är orsakerna till fosterdöd?
 • Fördelarna med ånga duschar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com