symptom på mjölkprotein allergi hos barn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-08-06
Symtom på allergier mjölkprotein hos barn varierar från utslag, till andningsproblem, till mag upprörd. Antingen långsamt insättande eller snabb debut allergiska reaktioner kan förekomma, långsam debut reaktioner brukar ta en vecka till 10 dagar att utveckla och är vanligare. En sann mjölkallergi måste diagnostiseras av läkare, med blod, avföring och /eller allergi hud har utförts för att utesluta andra problem. De flesta barn växer ifrån mjölkprotein allergier av 2 eller 3 års ålder

Hudproblem

hudproblem kan vara uppenbart i en bebis som är allergisk mot mjölkprotein. Utslag, svullnad (angioödem), nässelutslag, eksem och kliande /röda bulor på huden är indikatorer på ett mjölkprotein allergi. Hudirritation som uppstår efter ett barn utsätts för mjölkprotein under en tid kan man i allmänhet lindras inom några dagar, om den inte längre intag allergenet.

Beteendeförändringar

En normalt glad, nöjd bebis kan uppvisa plötsliga beteendeförändringar på grund av ett mjölkprotein allergi. Ett spädbarn kan bli irriterad eller kolik inom några timmar konsumera mjölk eller mjölkbaserade produkter. Detta beteendet är oftast på grund av smärta i matsmältningssystemet, och avtar som orsaken till mag upprörd tas bort från kosten.

Digestive Upprörd

En mjölkprotein allergi kan orsaka allvarliga mag nöd och upprörd, inklusive buk smärta eller kramper, kräkningar eller rikliga mängder spotta upp, lös avföring, diarré och eventuellt blodig diarré. Ett barn med ett mjölkprotein allergi får också munkavle vid matning, eller vägra mat eller mjölk helt. Digestive upprörd symptom uppträder inom timmar eller dagar att exponeras för ett allergen, en undersökning av en barnläkare som är nödvändigt för att utesluta andra orsaker. Om mjölkprotein är boven i dramat, kommer ett barn må bättre snabbt efter exponering för allergen upphör, beroende på hur snabbt den tidigare mjölk intag passerar genom matsmältningssystemet.

Andningsproblem

Ett litet barn kan utveckla astma som följd av allergi mot mjölkprotein. Väsande och andningssvårigheter kan förekomma, ringa 911 omedelbart om ditt barn upplever plötslig andningsproblem och kan inte hämta andan. En långsammare utveckling av förhållandena under loppet av några dagar bör tas upp av en barnläkare för att utesluta eventuella underliggande problem.

Anaphlyaxis

Anafylaxi är vanligare med allergi mot livsmedel, snarare än mot mjölkprotein, och är en allvarlig snabb debut symptom som kan leda till döden. Det drabbar oftast barnets hela kroppen, inklusive huden, mage, andning och blodtryck. Symtom uppträder inom några sekunder eller minuter av exponering för allergen, och innefatta väsande andning, svullnad, buksmärta, svimning, illamående eller kräkningar, onormala ljud andning, hjärtklappning, hudrodnad och utslag, förvirring och ångest. Anafylaktiska reaktioner kräver uppmärksamhet på ett sjukhus akutmottagning, och om misstänks måste 911 kallas omedelbart.

Previous:nothing Next:spädbarn hypothyroid symtom

Relaterade artiklar


 • naturliga sätt att stimulera sammandragningar
 • över disk behandling för bältros
 • hur man kan slå endometrioisis 82 - förstå graviditetsdiabetes lufttrafikföretag efter endometrisl hysterektomi
 • Vad är definitionen av hälsa triangel?
 • graviditetsillamående botar & lösningar
 • hur man läser en ultraljudsundersökning
 • hur man får max ur en massage
 • tecken på en hjärtinfarkt hos kvinnor
 • hur man förebygger solskador på ditt barn
 • vad är normal kroppstemperatur?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com